Ook in ’t Germelaand is er tijdens carnaval weer veel te beleven. Dit alles begon deze week al met een bezoek aan zieke Germe door prins Bas, prinses Suus en een klein gevolg. Ook werden de scholen bezocht, daar konden de carnavalshoogheden alvast warm draaien voor het lange carnavalsweekend.

Vrijdag 17 februari

Carnaval zal beginnen met een gezamenlijke sleuteloverdracht in Langenboom. Vanaf 18.45 uur is dit eerst aan de jeugdheersers uit Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Mill en vanaf 20.30 uur ontvangen de grote carnavalsheersers de sleutel van wethouder David Solez van hun dorp. Vanaf 22.00 uur is er bij de Directeur in Mill het Jongkerbal speciaal voor Jongkers Susan en Jop.

Zaterdag 18 februari

Om 19.00 uur staat er een kerkdienst in de St. Willibrorduskerk op het programma. Dit met de muzikale omlijsting door de Straetlappen. Aansluitend zal het prinsenpaar met gevolg naar Grandcafé zalen ’t Lagerhuis aan de Beerseweg gaan om daar carnaval te vieren, ook Café zaal de Directeur aan de Kerkstraat zal die avond nog worden bezocht.

Zondag 19 februari

Op carnavalszondag start de carnavalsoptocht om 14.11 uur. Vanuit Mill-West komt deze naar het Millse centrum via de Hoogstraat. Via de Kerkstraat, Julianastraat en Spoorstraat gaat deze langs Zorgcentrum Aldenhorst op. Aansluitend is de prijsuitreiking voor individuelen en ongemotoriseerde groepen bij de Directeur en daarna voor gemotoriseerde wagens bij ’t Lagerhuis.

Maandag 20 februari

Carnavalsmaandag is de dag van de boerenbruiloft. Deze start om 12.00 uur in Grandcafé ’t Lagerhuis. Hier zullen Ties en Anna in de onecht worden verbonden en is er aansluitend een boerenbal. Bij de Directeur start om 14.00 uur een kinderbal met de Foekepot en vanaf 20.00 uur is er in de Wissel in Mill een jongerenbal voor iedereen van het voortgezet onderwijs t/m 18 jaar.

Dinsdag 21 februari

De kinderoptocht start om 13.11 uur in het Aldendrielpark en trekt door een deel van het Millse centrum. Aansluitend is er een kinderbal en prijsuitreiking in Grandcafé zalen ’t Lagerhuis. Carnaval van Weleer start om 13.00 uur bij de Directeur met live muziek van Duo Boemerang. Om 20.00 uur is er weer een jongerenbal in de Wissel en vanaf 20.30 uur start het sluitingsbal bij Grandcafé zalen ’t Lagerhuis.

Meer weten over carnaval in Mill? Zie www.germelaand.nl.