Pieter Egelmeers en Monique van Loon uit Sint Hubert kunnen maar liefst 662 euro bijschrijven op hun actiepagina’s voor Alpe d’HuZes. Dat was de opbrengst van de verkochte warme worstenbroodjes voor en tijdens de optocht van CV De Bokken in Sint Hubert op zaterdag 18 februari. Geld dat volledig naar KWF gaat voor onderzoek naar kanker.

Ze verkochten samen met vrienden en familie de worstenbroodjes voor en tijdens de optocht. Beiden doen mee met de Alpe d’HuZes op 31 mei en 1 juni 2023. 

“Het was even organiseren en hard werken om alles warm en verkocht te krijgen. Maar de worstenbroodjes van Maassen Agri gingen er goed in. Op de fiets, met QR code en hulptroepen die zorgden voor de aanvoer was het geweldig om te doen”, zegt Pieter Egelmeers. “Geld voor onderzoek naar kanker blijft hard nodig. Iedereen kent wel mensen die strijden tegen deze ziekte. Elke euro draagt bij”, vult Monique aan. 

Carnavaleske acties

Op diverse plaatsen hielden collega deelnemers van BIG Challenge carnavaleske acties. “Bijvoorbeeld een oud-deelneemster trok haar roze outfit aan, regelde een vriendin en haalden als toiletjuffen bij de carnaval in Limburg ruim 400 euro op. Dat is de saamhorigheid van BIG Challenge. Elkaar inspireren, meedenken en vooruithelpen”, zegt Monique. Dinsdagochtend reed ze naar Haps om collegedeelnemers wisselgeld te brengen. Daar verkochten twee deelnemers boerderijfriet van Pataad bij de Hapse optocht. De teller van BIG Challenge staat al op 558.726 euro. “Ons streefbedrag vanuit de agri & foodsector, farmers against cancer, is om met een cheque met minimaal 1 miljoen euro over de finish te komen”, zegt Pieter Egelmeers. Over een kleine 100 dagen is het zover.