Foto's: Kristel Beelen

Tijdens een drukbezochte en zeer gezellige Mekkeravond in Myllesweerd in Mill, verschenen Jeugdprins Niek (Kuijpers), Jeugdprinses Isa (Nabuurs) en nar Rens (Rossen) als heersers van de Foekepot.

Zij gaan er samen, en samen met de raad en dansmariekes, een fantastische carnaval van maken. Dat ze weten wat feesten is werd tijdens de Mekkeravond afgelopen vrijdagavond 17 november wel al duidelijk. 

Het ging deze vrijdagavond in Myllesweerd echter ook om de vraag, wie heeft de mooiste, gezelligste en meest feestelijke jeugdcarnavalsschlager. En voor de Bonte Gérme is dit een top Mekkeravond geworden. Ze deden voor de 1e keer mee aan de Mekkeravond. Ondanks dat het spannend was voor sommige, stond deze groep te swingen op het podium. Met hun lied, “Als je een echte Gérm bent”, wisten deze kleine Gérmen de Mekkerbokaal in de wacht te slepen. Dit liedje kun je herkennen doordat de melodie van het lied “In Spanje” van Mart Hoogkamer is gebruikt.

Deze avond had nog 6 andere deelnemers. En elk van deze liedjes waren top. Toen de teksten binnen kwamen bij de organisatie, zeiden zij al tegen elkaar dat de jury er dit jaar een zware kluif aan zou hebben. En dat was inderdaad zo. Het niveau van alle optredens was erg hoog. En dan zie je maar dat in een klein dorp, heel veel talent woont. 

Zo ook het talent om te presenteren. Dit jaar namen Anne Weren en Jenna Olivier de presentatie voor hun rekening. Deze twee dames kennen elkaar al jaren omdat ze voorheen samen danste bij de Foekepot en nu bij de Germills. Elkaar zo goed kennen, betekent ook dat het deze avond heel soepel liep. 

Ook de Foekepot is er nu helemaal klaar voor om er met fantastische jeugdheersers en een mooie carnavalsschlager weer een top carnavalsseizoen van te maken. Meer weten over het (jeugd)carnaval in Mill? Zie de socials en www.germelaand.nl.