Zondagmiddag 12 november was het eindelijk zover: het jeugdprinsenbal van de Langenboomse jeugdcarnavalsvereniging De Verkuskôpkes. Wie oh wie zouden het stokje over gaan nemen van Mart, Nikki en Sep, de jeugdhoogheden van afgelopen jaar?

Het is altijd weer spannend onder de leden van de jeugdraad. Met name bij de kinderen uit groep 7 en 8, de klassen die elk jaar de hoogheden leveren. Dus er werd de afgelopen weken druk gespeurd. Ondanks hints wist niemand echt helemaal zeker wie achter de maskers tevoorschijn zouden komen. Om het extra spannend te maken, zorgden de presentatrices Fleur en Iris dat er ook nog wat tijd gerekt werd door eerst nog minute-to-win-it spelletjes te spelen. En dat deden de kinderen natuurlijk fanatiek en vol enthousiasme. 

Maar daarna was het eindelijk zover en kwamen een stralende prins Milan (van Bommel), prinses Pleun (Verstraten) en nar Tren (Wijdeven) als nieuwe hoogheden tevoorschijn. Dit onder groot applaus van alle vriendjes, vriendinnetjes, ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden die in de feestzaal aanwezig waren. Met hun lijfspreuk ‘Het feest kan beginnen want wij en onze Verkuskôpkes zijn binnen!’ gaat het vast helemaal goedkomen dit jaar. De dansgardes hebben verschillende mooie dansen laten zien waar duidelijk flink voor getraind was. Met de aanwezige jeugd van onder andere de verenigingen uit Mill, Sint-Hubert en Wilbertoord werd er volop gefeest. Het was een supergoed begin van het seizoen en smaakt naar meer!

Wil je de jeugdhoogheden feliciteren? Dat kan op zaterdag 16 december tijdens de jeugdprinsenreceptie. Aanvang 17.11 uur in De Misse/De Wis in Langenboom.

Wil je hun activiteiten volgen? Kijk dan op Facebook (De Verkuskôpkes Langenboom) en Instagram (jcvdeverkuskopkes).