Sinds deze week is het in Langenboom vol gas richting de carnavalsdagen. De sporthal is met behulp van verschillende vrijwilligers omgebouwd tot hèt carnavalshuis van Langenboom, waar we dit weekend al een goede opwarmer krijgen.

We kunnen dan van maar liefst vier pronkzittingen gaan genieten. Er is hard gewerkt om een gevuld en gevarieerd programma neer te zetten en de generale repetities waren weer veelbelovend. De zittingen voor de volwassenen zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag (ouderen) en zaterdagavond. Op zondagmiddag is er de jeugdpronkzitting. Voor de laatste informatie over kaartjes van de volwassenenzittingen kan contact opgenomen worden met Esther van Schijndel (06-46817737) en Ellen Hendriks (06-39322073). 

Een week later is het dan eindelijk echt carnaval, met voor alle dagen een ijzersterk programma. Op zaterdag 10 februari zal na de traditionele woord- en gebedsdienst (18.30 uur in de kerk) om 20 uur het eerste fust aangeslagen worden en deze avond zullen o.a. DJ Flow en Dansado en de Feestmeester voor de nodige sfeer zorgen. 

Op zondagmiddag 11 februari is er vanaf 15 uur een kindermiddag met onder andere een clown en een indoor kinderkermis. Vanaf 18 uur wordt het feesten bij de après ski party met Papa Lauda.

Maandagmiddag 12 februari zal vanaf 13.00 uur de optocht door de Langenboomse straten trekken. Voor vragen over de optocht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De dweilers die in de middag en avond ons dorp aandoen kunnen genieten van hun drankje met muziek van DJ Yannick. En vanaf 20 uur is het ouderwets Bens Valley, met DJ Tom Verweijen. 

En ook aan de hongerige carnavalsvierders is gedacht. Den’s Food is op zaterdag, zondag en maandag met zijn frietwagen voor De Wis aanwezig. 

Op dinsdag 13 februari volgt dan de boerenbruiloft met receptie en natuurlijk is het ook ’s avonds feest. Vanaf 20.30 uur is er een drie uur durende muziekbingo met zanger Robert Sand. Hiermee zijn  verschillende mooie prijzen te winnen. Bingokaarten kosten 5 euro per stuk en kunnen ter plaatse worden gekocht. 

Kortom, een gevarieerd programma voor jong en oud. Daar wil je toch bij zijn? En helemaal mooi: voor alle dagen geldt gratis entree.