Wekelijks plaatsen we in De Neije Krant en op inmill.nl foto’s en artikelen uit het archief van Toon Willems. Dit onder de titel Mill van toen.

Hebt u ook leuke foto’s voor deze rubriek? Denk aan familie- groep- of clubfoto’s uit het verleden, foto’s van gebeurtenissen in Mill of andere foto’s die mooi zijn om te bewaren en publiceren, mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ter gelegenheid van het 11 jarig bestaan van carnavalsvereniging "de wielwaaiers" in 1969, schreef burgemeester Hofmans deze tekst als voorwoord in de carnavalskrant: 

“Elf is een magisch getal in de kolderieke carnavalswereld. Als we spreken van een jubileum denken we ook aan de geschiedenis ,die daaraan voorafgaan. En al kunnen we niet zeggen, dat de Wielwaaiers een bewogen geschiedenis achter de rug heeft, toch is het wel zo, dat ook deze vereniging in de afgelopen 11 jaar haar ups en downs gekend heeft.

De start in 1959 was niet zo gemakkelijk. Er werd van de organisatoren heel wat improvisatietalent gevraagd ;men had praktisch weinig of geen ervaring en ook de bevolking stond wat onwennig tegenover deze vorm van amusement. Hoe het ook zij, vanaf 1959 heeft Mill ieder jaar zonder onderbreking carnaval gevierd, het ene jaar met wat meer succes dan het andere.

Men heeft volgehouden en opgebouwd en thans zijn er heus een aantal pluspunten aan te wijzen. Ik moge hier te noemen de jeugdoptocht ,het jeugdcarnaval en de pronkzittingen ,3 onderdelen die nu op een behoorlijk peil staan. Er is dus alle reden voor de Wielwaaiers om de toekomst met enig optimisme tegemoet te zien.

Daarom bestuur en alle andere carnavals autoriteiten van harte geluk gewenst met uw 11 jarig bestaan. Moogt gij in de successen van de laatste jaren moed vinden om het feest fantastisch verder uit te bouwen. En mogen het carnaval 1969 in alle opzichten een jubileum-carnaval zijn,waarop wij allen straks met genoegen kunnen terug zien. 

Ook wens ik prins carnaval Henk 1e(de Wijs)een fijne carnaval.

Mill februari 1969
De burgemeester van Mill en Sint Hubert
G,M.M. Hofmans”

Bron foto: Hermsen Fotografie

Meer van dit soort foto’s bekijken?

Bezoek dan de Facebookpagina van Toon Willems onder de naam Mill van toen.