Op zondag 28 januari was het dan zover, de Germerinnekes van de Foekepot uit Mill namen deel aan het Moeslands Dansfestival in Schaijk. Bij de trainingen hebben wij nog extra aandacht besteed om de puntjes op de i te zetten, zodat de meiden goed voorbereid deel konden nemen aan het dansfestival.

Zondag ochtend verzamelden de meiden op tijd om samen met de trainster en begeleiding naar Schaijk te vertrekken. 

Daar aangekomen werden we begeleid na onze kleedkamer om ons daar klaar te maken. Na het doen van de haren en make up namen we plaats in de zaal. Hier hebben de meiden gekeken na de verschillende gardedansen van de andere verenigingen.  Uiteindelijk mochten de dames hun gardedans laten zien. Ze namen deel in de categorie junioren B. Naast de Germerinnekes namen nog 7 andere groepen deel. 

Vol zenuwen stonden de meiden klaar om het podium op te mogen en wat deden ze het super. Samen shinen op het podium en hun super mooie dans laten zien. Na hun dans kregen de meiden complimenten van de jury over hun optreden. 

Na het optreden hebben wij gekeken naar andere gardedansen en verschillende showdansen. Toen deze geweest waren, was het wachten op de uitslag. Toen de uitreiking voor de junioren B was, mochten de meiden het podium op. Helaas vielen ze niet in de prijzen.  

Nadat we ons klaar gemaakt hadden om weer naar huis te gaan, hebben we het jury rapport opgehaald. Nog even met zijn allen kijken wat de jury te zeggen had. Hier kwamen we tot de ontdekking dat de puntentelling niet klopte, er bleek 8,5 punt te weinig geteld te zijn in de eindscore, terwijl de jury deze wel toegekend had. Hierop is de trainster met de begeleiding terug gelopen na de organisatie. Nadat deze het nagekeken en overleg had gehad met de jury, kwamen ze weer terug bij de trainster en begeleiding en bleek er inderdaad een fout te zijn gemaakt. Het bleek dat de meiden wel een plek op het podium behaald hadden en wel een verdiende 3e plek. Nadat we dit aan de meiden verteld hadden, werd er een klein feestje gevierd en nog even flink gejuicht. 

Wat zijn we als Foekepot trots op de meiden en de meiden mogen mega trots zijn op zichzelf!