Foto: Maidy Willems

De Verkuskoppe en Verkuskôpkes kijken terug op een zeer geslaagd carnavalsweekend. In de grote zaal van De Wis, omgetoverd tot hèt carnavalshuis van Langenboom, werd een vierdaags carnavalsprogramma voor jong en oud neergezet.

Op zaterdag werd carnaval geopend met de traditionele carnavalsmis. Ook dit jaar weer opgeluisterd door de vrolijke noten van Amicitia. Daarna werd in het carnavalshuis, in aanwezigheid van verschillende Langenboomse verenigingen, het eerste fust aangeslagen en was het met Dansado en de Feestmeester en DJ Flow volle bak en één groot feest. De vier jongens van ons eigen feestteam lieten vervolgens zien dat ook zij begrijpen wat een feestje nodig heeft. En de jeugd heeft de toekomst. De dansvloer was non-stop gevuld en de sfeer was top. 

Op zondagmiddag organiseerde jeugdcarnavalsvereniging de Verkuskôpkes een kindermiddag, compleet met clown en indoor kinderkermis. Voor de kinderen voldoende gelegenheid om zich uit te leven en voor de ouders een moment om even bij te komen van, en na te praten over, de avond ervoor. De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van Papa Lauda. 

Op maandag trok de optocht door de straten. Voor het eerst met een nieuwe route en een verzamelpunt op het kerkplein. Met natuurlijk de wagen van De Verkuskôpkes met jeugdprins Milan, jeugdprinses Pleun en jeugdnar Tren, en de prinsenwagen van De Verkuskoppe met prins Marko d’n urste, prinses Rian en nar Koen. Er waren verschillende binnen- en buitendorpse groepen  die veel tijd en moeite gestoken hadden in hun deelname. Dank aan alle deelnemers! De continue stroom van dweilers bracht veel gezelligheid mee en DJ’s Yannick en Tom Verweijen zorgen voor wederom een volle dansvloer. Bens Valley was voor velen een feest van herkenning en we waanden we ons weer even terug in de tijd.

Op dinsdag was daar de boerenbruiloft waar boer Twan met zijn boerin Evelien in de onecht met elkaar werden verbonden en zo lang naar uitgekeken hebben. Hun getuigen Dennis en Lucie hielden een oogje in het zeil. Er waren verschillende bezwaren, vanuit de buurt, de familie, vrienden, maar uiteindelijk werden ze allemaal verworpen en werd er toch getrouwd. Na het overheerlijke stampotbuffet volgde de receptie en daarna was er een muziekbingo met Robert Sand. Ten slotte was het einde van de carnaval toch echt daar. Het prinsenpaar moest hun spullen inleveren en toen zat het er weer op. 

Het was een carnavalsfeest waar jong en oud met volle teugen van genoten hebben. De carnavalsvereniging had dit evenement niet kunnen organiseren zonder de ondersteuning van Stichting Horeca Langenboom en de inzet van heel veel vrijwilligers. Dankzij de extra bouwers, sjouwers, tappers en schenkers, juryleden en ordecommissarissen afkomstig van verschillende Langenboomse verenigingen, is het gelukt om van deze dagen een groot succes te maken. Heel veel dank hiervoor!

De leden van de carnavalsvereniging nemen de komende maanden hun welverdiende rust maar kijken wel al enthousiast uit naar volgend jaar. Want carnaval, dat is iets waar ons klein dorp groot in is. Dat is maar weer gebleken.

Tot dan. Alaaf!