Met tranen in de ogen en een brok in de keel, maar met heel veel mooie herinneringen, kijken Prins Giel, Prinses Simone en Narrin Sanne terug op een prachtige carnaval, om nooit meer te vergeten.

Op vrijdagmiddag zijn de hoogheden gestart met een bezoek aan Basisschool de Klimop waar ze samen met hun gevolg gestart zijn met het schoolcarnaval. ’s Avonds stond de jeugd- en grote- sleuteloverdracht op het programma. De Hoogheden hadden de sleutel na een leuk optreden gezamenlijk met de zusterverenigingen uit Mill, Sint Hubert en Langenboom in ontvangst mogen nemen uit handen van een vertegenwoordiger van de gemeente. Waarna het feest los kon barsten in de Basis in Sint Hubert.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren en bij Klotstèkers woonachting in het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill. Zoals gebruikelijk, werd ’s avonds de carnaval geopend met een viering in de kerk, waarna Carnaval 2024 écht kon losbarsten.

Disney de bedoeling

Na de mis, op weg naar een swingende avond bij Amanshof. 

Een draai aan het rad achter de bar om shotjes of bier te winnen was het een gezellige avond… tot in de late uurtjes. 

Carnavalszondag, de optocht. Met mooie creatieve creaties als pakken met ballonnen, Mario en Luigi en een casino. Natuurlijk mochten ook de Prinsenwagens van de jeugd en grote hoogheden niet ontbreken. Vreemde vogels wateroverlast ging met de wisselbeker naar huis.

Op maandag werd er gestart met een heerlijke brunch in Amanshof. Gezellige muziek en met tonprater Theo de Wit als Theike, die zijn belevenissen als schilder kwam vertellen, werd er volop gelachten in de zaal. Dit jaar stond ook weer het Kind-Ouder koemelken op het programma, waar ook, samen met de dweilers volop gefeest werd tot in de late uurtjes.

De laatste dag van de carnaval… de Boerenbruiloft

Na een bezoek aan de jeugd boerenbruiloft in de Wilg, werd de koets klaar gezet, en gingen de hoogheden met hun gevolg op weg naar de Braamstraat onder begeleiding van een vrolijke noot van de Heigalmers om het boerenpaar op te halen.  Nadat alle bezwaren waren weggewerkt, werden Roel en Anja Raaijmakers in de onecht verbonden. De boerenmoes met worst kwam op tafel en daarna volgde de receptie. Met een geweldig huwelijksfeest, was het om elf over elf weer tijd om het huwelijk te ontbinden. 

Maar ook voor Prins Giel, Prinses Simone en Narrin Sanne was het om middennacht aangebroken om de sleutel terug te geven aan voorzitter Marcel.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht.. dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen.

Het was weer een geweldig mooi carnavalsjaar

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd, of carnaval gevierd heeft in het Klottenriek.

Iets wat Prins Giel ook bedoeld met zijn lijfspreuk:

‘Met piepers en hop is carnaval top!’