Geert van den Elzen

‘Kan niet, bestaat niet’, met dat motto van Geert, heeft hij al veel voor Wilbertoord kunnen betekenen. En daarom heeft hij de titel ‘Klotstèker van het jaar 2016’, zeker verdiend.

Geert groeide op aan de Katwijksebaan, als 3e in een gezin van 4 jongens en 4 meiden. Na het basisonderwijs en de middelbare school, werd als snel duidelijk dat Geert graag dingen bedenkt en zelf wil uitvoeren en hij kiest dan ook voor Techniek. Vervolgens ging hij verder leren als installatiemonteur. Daarmee kon hij volop aan de slag, van installatietechnicus tot loonwerk, van kraanmachinist tot het aanleggen en repareren van telecomnetwerk. Met dit laatste is Geert dan ook nog aan het werk bij Hendriks, waar hij veel werk verricht voor VolkerWessels Telecom.
Omdat Geert zijn vak goed verstaat, krijgt hij regelmatig een leerling mee om de kneepjes van het vak weg te leren. ‘Ik ben iemand van papieren, de jeugd is weer veel beter op de computer en zo vullen we elkaar goed aan’, vindt Geert.

Wanneer we vragen naar de hobby’s van Geert, is dat bijvoorbeeld muziek luisteren. Ook veel lezen en dan vooral op technisch gebied. En ook nog voetballen.
Geert heeft in zijn jeugdjaren vanaf de C-jeugd tot de A-jeugd bij de Willy’s gevoetbald. Vanwege zijn zaterdagsbaantje is hij toen gestopt met voetballen bij de Willy’s.
Na zijn diensttijd is Geert weer gaan voetballen bij FC Knoep, het voetbalteam van café Amanshof. Bij FC Knoep is dan ook zijn ‘vrijwilligerscarrière’ begonnen, als leider van dat team. Als snel had Geert op zaterdagmiddag twee teams op de been. In 1986 is Geert toch weer gaan voetballen, in het 4e elftal van de Willy’s. Ook daar als leider actief en vanaf 1987 nam hij plaats in het bestuur.
Vele taken heeft Geert dan ook op zich genomen, zoals onderhoud terrein en gebouwen, technische commissie, diverse verbouwingscommissies, vergunningaanvragen regelen en verschillende tekeningen van gebouwen en installaties verzorgen.
Na 28 jaar is Geert gestopt met zijn bestuursfunctie, maar nog steeds is hij actief bij de Willy’s. Hij verzorgt diverse dingen op het terrein en voor de gebouwen. Maar ook voor straatwerk, draait Geert zijn handen niet om.
Hij heeft dan ook het straatwerk gemaakt bij de Kiosk, de nishut van de Carnavalsvereniging, de begraafplaats en ook bij de Willy’s natuurlijk.
En gaat de barbecue aan bij het damestoernooi, Easter Open en bij de supportersclub, dan staat Geert daar elke keer, als ‘vaste bakker’.

‘Door niet op te geven en zelf aanwezig te zijn als er iets gedaan moet worden, is er veel mogelijk’, vindt Geert. Heel Wilbertoord, en ver daar buiten, kan dit zien aan de prachtige gebouwen die bij de Willy’s staan, waar Geert een groot aandeel in heeft gehad en nog heeft.

Geert, bedankt voor al je vrijwilligerswerk. Geniet van deze bijzondere titel, ‘Klotstèker van het jaar 2016’!

Van harte gefeliciteerd, namens heel Wilbertoord.