Zaterdag 9 januari, tijdens de 2e pronkzittingsavond in Wilbertoord, was het zover. Na weken in spanning te hebben gezeten, mocht het jubileum-boerenpaar van de Klotstèkers zich aan het publiek bekend maken.

Toen de boerenbruiloftscommissie belde naar Piet en Wies, hebben ze vol overtuiging JA gezegd... ook al vond Wies het toen al ontzettend spannend. En dan moet het natuurlijk nog wel stil gehouden worden.
Wanneer ze met de ‘ouwe buurt’ druk bezig zijn, met de voorbereidingen voor de carnavalsoptocht en daar ook nog het woord ‘boerenbruidspaar’ valt, stijgt de spanning nog meer.
Maar dan toch op die avond, rond 22.00 uur kwamen ze achter het doek vandaan, ‘het boerenbruidspaar van de “Klotstèkers’ en dit jaar niemand minder dan Piet en Wies Robben.
Tot en met carnavalsdinsdag gaan ze door het leven als:

Piet van Jan Robben en Marie van Keijsteren uut ut Wanroij’s Broek in Hops
&
Wies van Thij Hendriks en Siena Weerts van de Pomp

Met Piet, die al jaren in de boerenbruiloftcommissie heeft gezeten, hebben we dan ook een boer die weet hoe het er dan ook aan toe gaat met de boerenbruiloft in het Klottenriek.
Wel 10 jaar was hij aanwezig met de trouwerij en heeft dan ook al verschillende boerenparen in het onecht verbonden.
Nu staat hij op dinsdag 9 februari samen met zijn Wies in het middelpunt, wanneer zij de ‘kiepenringen’ om elkaars vinger schuiven.
De boerenbruiloftscommissie heeft van te voren aanwijzingen gegeven, maar of deze geholpen hebben, Piet en Wies zijn wel genoemd, maar het was moeilijk.
Daarom bij deze nog even de aanwijzingen op een rijtje, met de uitleg;

‘Je denkt dat je het weet maar dan is het toch net anders’ - Piet en Wies heten eigenlijk Peter en Louise. Deze namen lijken er veel op, maar het is toch net anders.

‘Ze zijn niet voor het paard, maar wel voor paardekracht’ - Toen Piet en Wies gevraagd werden als boerenpaar, zei Wies meteen, ‘maar ik ga niet met paard en wagen... vraag maar Piet z’n broers met d’n tractor’.

‘Deze voetbalbeesten tref je niet op het voetbalveld’ - Het zijn twee Robben maar deze Robben zijn niet op het voetbalveld te vinden.

Hierbij willen we iedereen uitnodigen voor de trouwerij op carnaval dinsdag en de boerenkool met worst bij Café - zaal Amanshof, met aansluitend de feestavond tot in de late uurtjes.
Wie dit jaar de trouwerij gaat voltrekken, is voor ons ook nog de vraag.

Kaarten voor het eten zijn te koop bij Café - zaal Amanshof op zondag 24 januari en kosten voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen onder 12 jaar € 4,75.

Namens de boerenbruiloftcommissie alvast een fijne carnavalstijd toegewenst en wie weet tot ziens op de boerenbruiloft.