Zondag 10 januari vond er een schitterende jeugdpronkzitting plaats bij de Klotstèkers in Wilbertoord. Exact half twee werd gestart met een gevarieerd programma van dans, muziek en diverse sketches en buuts, dat net voor vijven werd afgesloten met de grote finale, dit alles georganiseerd door de commissie jeugdcarnaval van de Klotstèkers.

Na de officiële opening van de voorzitter werd het woord gegeven aan vorstin Meike, die deze middag op een voortreffelijke wijze in goede banen wist te leiden. Het podium liep vol met jeugdige raadsleden, hofdames en dansgarde. Dit alles onder leiding van prins Joris, prinses Sam en nar Salelew. Prins Joris liet enthousiast zijn proclamatie horen en sloot deze af met zijn lijfspreuk: "Carnaval vieren we mit groot en klein, wa ist toch schőn um unne klot te zijn!"

Het eerste optreden was er een van de jongste leden van Topido, een mooie dansact als de ondeugende Jip en Janneke. De wat oudere leden van Topido deden het hierna nog eens dunnetjes over met een mooie oosterse dans, het leek wel of we in de Efteling waren. Hierna werd het podium omgetoverd tot een heuse tandartsenpraktijk waar niemand anders dan Mr. Bean de patient was. De showgirls lieten zich daarna van hun lenigste kant zien. 

Toen was het de beurt voor Buurman & Buurman, vanuit de buutton lieten zijn diverse grappige "klusjes" de revue passeren, en dit voor de eerste keer, zoals ze zelf aangaven: "de kop is eraf!"

Hierna was het podium voor The "drunken" Sailors, een leuke zeemansact afgesloten met een levend drumstel. Onze eigen dansgarde had voor iedereen weer een mooie gardedans in petto.

Nadat het podium was omgebouwd verschenen er zeven flamingo's in neon kleuren ten tonele, een leuk, onnavolgbaar swingend optreden. De winnaars van de AKM playbackshow kwamen het podium op als heuse "policemen". Dat er niet alleen lieve en aardige verhaaltjes worden voorgelezen door Dikkie Dik werd deze middag wel duidelijk, een leuke variant van Dikkie Dik in de grote mensenwereld.

De Street Dance Girls lieten ons van een mooie, snel uitgevoerde dans genieten. De Coole Harry's gingen samen op reis, in een leuke medley kwamen we allemaal in zonnige sferen terecht. Feestgroep 4 wist iedereen goed te amuseren met het sokkentheater: "Gooi de handen omhoog", een echt feestje. Duo Penotti had deze middag twee stand-ins gestuurd, dit omdat de "echte" andere carnavalsverplichtingen hadden: met een leuke presentatie zijn we nog meer van onze hoogheden te weten te komen. De Glow Girls kwamen met een magische show op het toneel. FC de Kampioenen, volledig in het oranje dachten hoge ogen te gaan gooien op het EK, helaas we zijn er niet bij: dan maar ons eigen oranjefeest met carnaval.

Vrienden van onze jeugdprins en jeugdnar, 't Is nie niks, ditmaal zonder Adel, kwamen met een leuke verrassing, met een goed ingestudeerde gardedans afgesloten met een showdans zetten zij de hele zaal op zijn kop!

Hierna was het de beurt aan de Klotrijders, hier passeerden de laatste roddels vanuit het Klottenriek waarmee we allemaal weer flink wat wijzer zijn geworden.

De Chicks met een Mix hadden een mooie medley waarmee ze lieten zien helemaal klaar te zijn voor de Carnaval.

Als laatste liet de jeugddansgarde iedereen van hun nieuwe showdans genieten, een lust voor het oog en hartstikke goed neergezet.

Nadat prins Willem voor iedereen een mooi woordje had, hebben we deze middag gezellig afgesloten, met het grote finalelied werd in een grote polonaise het podium verlaten, waarmee er een einde kwam aan deze geweldige middag!