Theo Cuppen, eerste prins van de Bokken in Sint Hubert

Aanstaande zondag (24 januari 2016) is het precies 44 jaar geleden dat carnavalsvereniging CV de Bokken opgericht werd. Na dat er al door diverse andere personen geprobeerd was een carnavalsvereniging op de richten kreeg uiteindelijk Sint Hubert als één van de laatste dorpen in de regio ook haar eigen carnavalsvereniging.

Het begon allemaal in het café van Theo van Duijn waar op een avond Huub Janssen en Theo aan de bar zaten te praten en het onderwerp carnavalsvereniging weer op tafel kwam. Dat zou toch wel mooi zijn voor het dorp, dan komt er weer wat levendigheid in. Een carnavalsvereniging is toch vaak het bruisende en sociale hart van het dorp. Theo en Huub vonden dat er toch wel wat moest gebeuren, dus besloten ze naar Gerrit de Moss (Kremers) te gaan. ‘t Mosske was al jaren lid van een carnavalsvereniging in Mill, dus had al wat ervaring. Hij kon ze misschien verder helpen. Samen hebben ze toen besloten om een vergadering te beleggen en daar een aantal personen uit het dorp bij te betrekken. Daar waren o.a. Theo Cuppen, Tiny Rongen, Gerrit Nabuurs, Gerrit Siroo, Ben Vloet, Ton Peters, Cor vd Heyden, Cor Nabuurs, Henk Wagelmans, Marius Albers, Harry Verbruggen, Wim Linders en nog een aantal anderen bij aanwezig. Na afloop van de vergadering op 24 januari 1972 was iedereen het er over eens dat de CV er moest komen. Het zou CV de Bokken worden en met de carnaval zou Sint Hubert omgedoopt worden tot Bokkenriek. Theo Cuppen riep: “Dan zal ik wel de eerste prins worden, dan is dat ook opgelost”.

En zo werd op zondag 24 januari exact 44 jaar geleden CV de Bokken geboren. Het was heel kort voor de carnaval van 1972, dus kregen ze het niet meer georganiseerd voor dat jaar. In alle rust werkten ze verder om in november 1972 de eerste prins van het Bokkenriek te onthullen. Oude pakken voor de prins en raad leenden ze van een andere vereniging want er was nog geen geld om zelf te investeren. Marius Albers was de eerste nar. Vanaf die tijd heeft Sint Hubert een bloeiende carnavalsvereniging die midden in de maatschappij staat en het hele jaar door activiteiten organiseert.

Ter ere van het 44 jarig jubileum geven de Heemschut en CV de Bokken een jubileumboek uit. Met meer dan 1.000 foto’s een geweldig overzicht van 44 jaar carnaval in het Bokkenriek. Dit boek kun je bestellen tijdens het jubileumweekend in de Jachthoorn. Indien je daar niet bij aanwezig kunt zijn, kun je ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Antoine van Loon is voorzitter van de Bokken: “CV de Bokken is een vereniging met vele commissies waarin vele leden meedraaien. Naast de carnaval organiseren we ook St. Hubert op z’n Best, uitgegroeid tot een dorpsfeest in het laatste weekend van augustus. We hopen dat ook in de toekomst CV de Bokken een bruisende vereniging blijft. Daarvoor hebben we wel jongere leden nodig. Leden die ook hun steentje bij willen dragen om carnaval levendig te houden zodat ook de ouderen weer een stapje terug kunnen doen. Er is altijd wel een commissie die je leuk vind en samen maken vele handen licht werk en bij CV de Bokken staat gezelligheid en saamhorigheid altijd voorop.”

Dit jubileumfeest willen de Bokken niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Iedereen is welkom om samen met ons een feestje te vieren aanstaande zondag 24 januari vanaf 13.11 uur in de Jachthoorn in Sint Hubert.”