Prins Willem d’n Derde, prinses Elly en nar Stan kunnen terugkijken op een heel geslaagde reeks pronkzittingen! Maar liefst vier avonden stonden enorm veel Wilbertoordse artiesten op het podium in de Wilg om een prachtige show te verzorgen.

Zoals elk jaar start de pronkzitting met de deelname van de kinderen van groep 8. Hun mooie dans had gedurende de avond nog heel wat vervolg. Onze vrijwel geheel vernieuwde dansgarde liet zich bijvoorbeeld van een heel goede kant zien. Zowel met een vlotte gardedans als een spetterende showdans.

Het prinsenpaar en de nar hadden in de proclamatie al de nodige humor verwerkt. Maar gezamenlijk hebben ze ook een geweldige persconferentie gegeven. Daarbij was goed te merken dat dit trio zich enorm thuis voelt op het podium!

Maar natuurlijk was het trio niet alleen het hoogtepunt toen ze zelf aan het woord waren. Zowel de vriendengroep van de Nar, de vriendengroep van de Prins en de gezamenlijke familie hadden stukken waarin ons prinselijk trio de hoofdrol speelde. 

De familie had verschillende kenmerkende zaken van Prins Willem, Prinses Elly en Nar Stan verwerkt in een hele vlotte bandparodie. Met daarin de comeback van de vader van de Nar op het podium van de pronkzitting. En dat sloeg, net als de rest van het stuk enorm aan!

De vrienden van het prinsenpaar hadden geen band bij hun parodie op het prinsenpaar. Ze reisden door de tijd waarbij overdrijving een hele leuke twist gaf aan het heden, verleden en de toekomst van het paar. Hoe het heden, verleden of toekomst ook beleefd wordt, de conclusie was in ieder geval dat de carnaval met dit prinsenpaar niet kapot kan.

De vrienden van de nar speelden een aflevering van Opsporing Verzocht na. Er was echt heel erg veel aandacht voor de zaak van de zeikende nar. Met behulp van een pikante foto werd nar Stan flink in de picture gezet. Behalve voor zijn daad, was er ook heel wat aandacht voor zijn levensverhaal. En dat werd met volle overtuiging uit de doeken gedaan!

Sinds vorig jaar zijn ze weer terug. Flip en Flap achter de tap. Dit jaar als ware rechercheurs op zoek naar het geboefte van Wilbertoord. En gelukkig hebben we in Wilbertoord verschillende inwoners die elk jaar weer voor knallende verhalen zorgen. Daarmee hadden Flip en Flap dit jaar hun stuk weer goed vol gekregen! Maar vergeet ook vooral niet de sluikreclame voor de diverse bedrijven en personen uit Wilbertoord en natuurlijk Mooi Fotografie.

Een van de hoogtepunten van de avond was het stuk van de hofdames. Ze beelden de toekomst van de zorg voor onze bejaarden op een zeer confronterende manier uit. De zaal lag regelmatig dubbel van het lachen. Zowel de voorpret tijdens het nummer als de ontlading tijdens de clou was telkens aanwezig! Vier keer werd een vrijwilliger uit de zaal gevonden… Die heren hebben het flink te verduren gehad met de bejaardenverzorgster van de carnavalsvereniging.

Vriendengroep de Schoepers staat al jaren gerant voor een toegankelijk stuk wat vaak bij iedereen wel in de smaak valt. En ook dit jaar is ze dat gelukt met een smurfig smurfenverhaal. Het kerstverhaal werd hier met een smurfblauwe kleur nog eens dunnetjes overgesmurft. Behalve dat het smurf was, werd er in de zaal natuurlijk ook flink gesmurft.

Jan en Tom hadden een prachtig sprookje verzonnen wat ze op het podium brachten met een artiestennaam die nog bijna langer is dan het stukje wat hierover in de Neije Krant kan komen staan. Ze zorgden ervoor dat de zaal niet alleen dubbel lag van het lachen. Maar dat er ook heel vaak meegezongen kon worden tijdens het sprookje. In Wilbertoord wordt gehoopt dat dit duo nog vaak samen op het podium zal staan. Niet net als de Heigalmers overigens. Want die zaten op hun podium... En bliezen daar een lekker stukje muziek weg! Een pronkzitting zonder hen is niet meer voor te stellen! Na de finale kon ook presentator Vorst Marcel terugkijken op een geweldige pronkzitting en hele gezellige after party’s in de Wilg.