Een prachtige carnaval met Prins Willem, Prinses Elly en Nar Stan, dat was echt; ‘Zet de zurg opzij, vier carnaval 4 dagen op rij!’

Vrijdag stond in het teken van schoolcarnaval, ziekenbezoek bij de oma van Elly en ’s avonds waren we bij de jeugdsleuteloverdracht in Myllesweerd en het jeugdbal in de Wilg.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij mensen die geen carnaval kunnen gaan vieren. Ook brachten ze een kleine attentie, bij de Klotstèkers van het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill.
Zoals gebruikelijk werd ’s avonds de carnaval geopend met een Heilige Mis en daarna de sleuteloverdracht. De hoogheden zijn klaar voor het feestgedruis, dat lieten ze zien in een filmpje. Een goede samenwerking tussen de prinsenparen van de gemeente…met voor elk dorpje zijn plus- en minpunten. Toch wil elk prinsenpaar met hun nar, graag de sleutel naar hun eigen dorp meenemen, zo ook onze hoogheden.

Carnaval geht’s los
En dan op naar het Klottenriek…bij Amanshof gaat iedereen los, tijdens de après-ski-tiroleravond. Volop gezelligheid, met veel ‘artiesten’ van eigen bodem, echte meezingers…kortom een zeer geslaagde avond!

Carnavalszondag trok weer de optocht door het Klottenriek. Met de hofleveranciers die weer de klos zijn, de prins die was uitgebroeid, de dorpvisie kwam ook aan bod, er 2 in de olie waren, dan kun je nog beter soep trekken, let dan wel op dat de chinees niet slecht valt…hoe dan ook, het was zeker één groot carnavalfestival met vriendengroep ’t Fuske.
We kunnen terugkijken op een geweldige optocht met vele deelnemers!
Iedereen bedankt en we hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Maandag de kinderoptocht... met veel wind!
Prachtig hoe ze er met z’n allen weer iets moois van hadden gemaakt. Het was dan ook een kleurrijk geheel, met de kinderen in de hoofdrol!
Daarna gingen de Klotjes in de Wilg feesten, samen met jeugdprins Joris, jeugdprinses Sam, jeugdnar Salelew, jeugdvorstin Meike en hun gevolg.
Na het bezoek aan de Wilg, was het weer tijd voor het koemelken. Dit jaar gewonnen door Johann en Mieke van de Sande.

De laatste dag van de carnaval…de Boerenbruiloft
Maar voordat het zover is, gaan de hoogheden met hun gevolg naar de Wilg, om te feesten met de kleinste Klotjes en daar werd ook door de jeugd gemolken. Om 16.00 uur was het gelukkig droog…tijd om het boerenpaar op te halen. Met de Heigalmers weer naar Amanshof, waar Piet en Wies in het onecht aan elkaar verbonden werden.
En dan gaat het snel... om 11 over 11 was het weer tijd om het huwelijk te ontbinden...
Maar om 12 uur was ook voor Prins Willem, Prinses Elly en Nar Stan de tijd aangebroken om de sleutel terug te geven, aan gemeenteraadslid Mark Janssen, hun eigen adjudant.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht, dat is pas in november. Maar zoals onze voorzitter John zo mooi verwoordde, ‘er zijn al veel bladzijdes omgeslagen’. Een regel die vast in hun prinsenboek komt te staan is, volgens Prinses Elly;

Het was een SUPER carnavalsjaar! We hebben genoten en genieten er nog lang van na!

Voor een volledig verslag en foto's van de carnaval in het Klottenriek kijk op: www.wilbertoordonline.nl.

Wij als carnavalsvereniging kunnen terugkijken op een prachtige carnaval! We willen hiervoor alle Klotstèkers en Klotstèkerinnen bedanken, want zonder jullie was dit niet gelukt!