Maandag 16 mei hebben we het trieste bericht ontvangen, dat erelid, ex-prins en ex-raadslid van de Klotstèkers, Arie Hurkmans op 65 jarige leeftijd is overleden in Frankrijk. Jarenlang heeft hij zich ingezet voor Carnavalsvereniging de Klotstèkers.

In 1983-1984 is Arie prins geweest in het Klotstèkersriek. Met zijn Prinses Rina en Nar Piet Gieben aan zijn zijde, had Arie dat jaar de leiding.
Arie was toen in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur en zijn toepasselijke lijfspreuk was dan ook; ‘Mit de Carnaval geen stuur in mien hand, mar een pint bier vol tot aan de rand!’
Nadat Arie en Rina prinsenpaar zijn geweest, werden ze lid van de Raad van Elf. Jarenlang heeft Arie de belangrijke momenten van de Carnavalsvereniging vastgelegd als hoffotograaf. Tijdens de pronkzittingen zorgde Arie voor het geluid. Hij was dan vooral achter de schermen, bevlogen aan het werk.
Ook zat Arie jaren in de boerenbruiloftcommissie, verzorgde het kaarten bij de Hoefslag, het Wilbertoords Spektakel, de krantencommissie, het prinsenspeuren en nog veel meer activiteiten voor de vereniging.
Arie en Rina zijn 27 jaar lid geweest bij de Raad van Elf.
Zelfs nadat Arie stopte met de Raad van Elf, bleef hij zich inzetten voor de Carnavalsvereniging. Hij was, ook dit jaar nog, achter de schermen, druk als toneelmeester tijdens de pronkzittingen.

In 2012 werd Arie gekozen tot Klotstèker van het jaar, voor zijn verdiensten voor het dorp Wilbertoord. Al jarenlang was hij één van de genomineerden. Toch was Arie verrast toen de commissie hem vertelde dat dit jaar deze titel naar hem ging.
Later werd hij ook nog benoemd tot Erelid van carnavalsvereniging de Klotstèkers.

Wilbertoord en de Klotstèkers verliest met Arie een lid, die veel voor Carnavalsvereniging de Klotstèkers heeft betekend.

We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden, veel sterkte toe met dit verlies.