Zaterdag 12 november 2016... hét prinsenboek komt binnen. Het boek gaat open, de aanwijzingen voor het prinsenpaar en nar/narrin staan op de eerste bladzijde. Wie o wie stapt er uit het prinsenboek?

Eerder op de avond was het tijd voor de schlagers, met 3 deelnemers. Dit jaar waren het dan ook de ex-prinsen en prinsessen, die de winnaar zijn geworden.

Helaas zijn er ook een raadsleden en hofdames die gaan stoppen. Na geweldige jaren, bedanken we John en Riet van Grinsven en Anri en Meriam voor al hun inzet en gezelligheid. Hopelijk komen ze nog vaak met ons carnavallen in het Klottenriek. Als nieuwe leden hebben we Mike van Boxtel en Jamie Baltussen welkom geheten en ook Willy en Mia vd Ligt, zijn na enkele jaren ‘afwezigheid’, weer terug bij de carnavalsvereniging.

Die avond is ook het prinsenboek dicht gegaan voor Prins Willem en Prinses Elly met Nar Stan en zijn vriendin Inge. Prins Willem had nog een dankwoordje voor het prachtige jaar en Nar Stan sloot af met zijn speech ’In één woord;  Bedankt!’

Nadat Willem en Elly zijn opgenomen bij de ex-prinsenclub en zij, samen met Stan en ook Inge, hun taak als adjudanten nu krijgen, wachten we vol spanning af.

En dan... om 11 over 11, slaan we de eerste bladzijde van het prinsenboek open en komen daar Prins Kees Lucassen, Prinses Leonie Roefs en Nar Niek v.d. Steeg te voorschijn.
Nadat de speurders eerder die avond de laatste aanwijzing hadden gekregen, was het dit jaar erg moeilijk voor de speurders. De nar hadden ze goed geraden, maar het prinsenpaar bleef een vraagteken. Zij waren blij dat de speurders hun niet hadden benaderd. Het was sowieso voor de kersverse hoogheden een spannende tijd geweest en ze waren blij dat ze nu dan aan dit avontuur mogen beginnen.

Op zondag 13 november hebben de Heigalmers een serenade gebracht bij het nieuwe prinsenpaar. Ook de jeugd met hun kersverse hoogheden waren hierbij aanwezig. ‘Zo bijzonder, al die mensen bij de serenade’, vertelde Prinses Leonie.
Er werd nog na volop gekletst over de eerste ervaringen als hoogheden van het Klottenriek. ‘Het is een hele eer om dit jaar de hoogheden te mogen zijn van het Klottenriek’, was dan ook een reactie van Prins Kees, als ze samen terug kijken op hun nu nog prille carrière als prins, prinses en nar.

Op zondag 27 november wordt er een receptie gehouden voor de hoogheden. Familie, vrienden, buurt, bekenden en verder alle Klotstèkers... iedereen is welkom op zondag 27 november vanaf 17.30 uur bij Café-Zaal Amanshof in Wilbertoord.

Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek, we wensen jullie namens alle Klotstèkers een geweldig mooi carnavalsjaar van! Alaaf!

Afsluitend met de lijfspreuk van Prins Kees: Pluk de dag, vier carnaval met een lach! Alaaf, Alaaf, Alaaf!