Al enige weken doen er hardnekkige geruchten de ronde in Ut Germelaand dat we dit jaar wellicht geen nieuw Boerenpaar krijgen. Het Boerenpaar 2016 in de persoon van Bas van Lith en Christ’l van de Burgt hebben te kennen gegeven nog een jaar als Boerenpaar te willen doorgaan.

Ook hun vriendengroep en familie steunen dit plan. De boerencommissie is echter al op zoek gegaan naar een nieuw Boerenpaar 2017. Sterker nog een aantal commissieleden heeft met de neije Boer Ties en Boerin Anna al kleding uitgezocht en het programma besproken.

Zoals vorige week al bekend is gemaakt wil het razend populaire Britse programma TOP GEAR een Nederlandse versie uitbrengen. Voor de opnames is gezocht naar een locatie in Mill. Bas van Lith heeft de opnames van TOP GEAR aangegrepen om de Neije Boer uit te dagen voor een trekkerrace.

Boer zoekt Vrouw

De lokale opnames van Boer zoekt Vrouw in 2015 in Mill zijn niet onopgemerkt gebleven. Zoals bekend heeft de Boerencommissie toen in samenwerking met Yvonne Jaspers een lokale special opgenomen. Een opname die nog steeds veel hits krijgt via het Youtube-kanaal. Wellicht is dit de reden dat de crew van Top Gear contact heeft gezocht met de boerencommissie. Koos Nabuurs, voorzitter van de boerencommisie, zegt daarover: “Uiteraard waren wij bijzonder verrast door deze vraag, maar we hebben de gelegenheid aangegrepen om TOP GEAR de opnames te laten maken van de door Bas van Lith gewenste uitdaging.”

Bas versus De Neije Boer

Op een geheime locatie in de buurt van Verkuskoppe-riek zijn onlangs in de nachtelijke uren opnames gemaakt van de tractorrace “Bas vs De Neije Boer”. Inzet was de titel ‘Boer Ties en Boerin Anna 2017’. Op zaterdagavond 26 november zal in het bijzijn van alle gemeentelijke Carnavals Hoogheden in Myllesweerd een sneak preview vertoond worden van de trailer van de eerste Nederlandse uitzending van Top Gear. Wellicht wordt dan ook duidelijk of Bas en Christ’l nog een jaar als Boer Ties en Boerin Anna door het leven gaan.

Bent u ook benieuwd naar de ontknoping van de strijd “Bas versus De Neije Boer” kom dan ook zaterdagavond 26 november naar Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.