Op zaterdagavond 28 januari werd in Mill tijdens de eerste pronkzittingsavond van dit carnavalsseizoen de Millenaar van het jaar 2016 bekend gemaakt. Dit deed cabaretduo Jut en Jul tijdens hun act in Theater Myllesweerd.

De 11e titel Millenaar van het jaar ging naar Hans Derks, 11 jaar voorzitter van de jubilerende Foekepot. Via Hans als Millenaar van het jaar zette Jut en Jul ook alle huidige en oud-vrijwilligers van de Foekepot in het zonnetje.

Verdiensten

Hans Derks is 11 jaar voorzitter van de 55-jarige Foekepot. Hij zet zich als voorzitter en kartrekker in bij alle activiteiten rond het jeugdcarnaval. Dat samen met heel veel vrijwilligers, maar hierbij is Hans de onmisbare stimulerende en organisatorische kracht waarop de meeste activiteiten rusten.

Meer

Ook bij voetbalvereniging Juliana in Mill is Hans actief. Eerst als belangrijke inspirator bij het meisjes- en vrouwenvoetbal. Maar ook nu nog is hij regelmatig op het sportpark als grens- of scheidsrechter te vinden. Alleen komen kijken als supporter is niet voldoende, Hans moet actief bezig zijn. Daarom helpt Hans inwoners ook bij het invullen van belastingpapieren. Al zijn vrijwilligerswerk in Mill weet hij te combineren met een drukke baan bij de Rabobank. 

Eerdere Millenaren

Voorgaande jaren werden Paul Moors (2006), Willy Tijssen (2007), Jan vd Wiel (2008), Jan School (2009), Arie van Melis (2010) en René Teunesen (2011) benoemd tot Millenaar van het jaar. Corry en Piet Toonen werden Millenaren van het jaar 2012, het brandweerkorps van de gemeente Mill en Sint Hubert kregen deze titel voor 2013, Marietje vd Elzen werd Millenaar van het jaar 2014 en Edd Verheijen van 2015. Hans Derks mag zich vanaf nu Millenaar van het jaar 2016 noemen.

Verkiezing

De verkiezing Millenaar van het jaar is een initiatief van cabaretduo Jut en Jul (Johnny de Man en Corné Kremers). Iedereen kan voor deze titel kandidaten aanmelden. Uit alle inzendingen wordt vervolgens de Millenaar van het jaar gekozen. Jut en Jul maken deze tijdens hun act op de Millse pronkzittingen bekend. Zo ook volgend carnavalsseizoen. U kunt hiervoor nu al kandidaten aanmelden. Wie is uw Millenaar van het jaar 2017? Mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een briefje met motivatie naar Morgenstond 15 in Mill.