Foto: Peter Cornelissen

De Wilbertoordse Pronkzitting was weer 4 dagen zo goed als uitverkocht. Wat is het toch dat het de Wilbertoordse Carnavalsvereniging lukt om dit al jaren lang onafgebroken voor elkaar te krijgen.

In Wilbertoord blijven de pronkzittingen altijd door zowel jong als oud goed bezocht. Maar ook op het podium was dit jaar onder toeziend oog van prins Kees, prinses Leonie en nar Niek weer een prachtige mix tussen jonge en oudere artiesten te zien. De jeugd van groep 8 met hun playbackshow mocht de reeks optredens openen en afgesloten werd er met een prachtig meezingoptreden van de veteranen als Tobbers in Concert. Daar tussenin zat de unieke mix die Wilbertoord altijd zo speciaal maakt.

Een schon stukje over toiletten van Bep en Truus werd afgewisseld met een ouderwetse bandparodie van de Mupkes. De vriendengroep van de Nar stond alweer voor de 3e keer achter elkaar op het podium met een prachtig stuk. In de zaal werd al geopperd om volgend jaar ook uit deze vriendengroep weer de nar te zoeken!

DeKomMaarEensLangsAlsJeInDeBuurtBent act van Jan en Tom was wederom een mooie eigentijdse manier om de dorpspolitiek en andere Wilbertoordse gebeurtenissen van het afgelopen jaar voor te dragen. Als hun Neije Krant oudejaarsconference net zo’n hoog niveau haalt, kan iedereen ongezien gerust kaarten kopen. Ook het stuk van vriendengroep de Schoepers was heerlijk bij de tijd. Videotechniek gecombineerd met ouderwetse slapstickhumor op het toneel. Rijdend door de Wilbertoord en omgeving haalden zij wederom een heel hoog niveau. Dit jaar zijn Ronnie en Tonnie wederom terug in Wilbertoord gekomen. Nu als duo in een eigen stuk. Is dit het wat de unieke formule van Wilbertoord is? Jonge talenten die eerst met een groep, en later als Duo op het podium hun kwaliteiten kunnen laten groeien.

Behalve al die jonge jeugd, was er ook wat oudere jeugd op het podium. De hofdames hadden een magisch mooie goochelshow. En qua mooie dames mochten de optredens van de dansgarde er ook zijn. Een strakke vlugge gardedans en sierlijkheid en dansplezier tijdens hun showdans. Elk jaar weer een genot om naar te kijken. Ook vriendengroep Het Fuske keert elk jaar terug met een prachtig stuk. Dit jaar werd er weer gespeeld met taal in hun BarBierstuk. Heel wat horeca avonturen van deze ondertussen al zeer ervaren toneelbeesten.

En of al dit eigen talent nog niet genoeg was, had prins Kees ook nog een gastoptreden geregeld. Thejke de Chirurg was ingevlogen en achter de ton gezet voor een heerlijke ouderwetse buut. Een geweldig cadeau voor de Wilbertoordse toeschouwers. Maar wat is die unieke formule nu? Wat maakt de Wilbertoordse pronkzitting elk jaar weer van zo’n hoog niveau? Is het de jeugd op het podium? De mix van stukken? Na het schrijven van dit artikel is het me nog niet duidelijk. Ik ga volgend jaar maar weer terug op onderzoek en nodig iedereen uit om dat ook te doen. Het is zeker aan te raden!