Foto: Cockie Kremers

28 en 29 januari en 3 en 4 februari zijn de pronkzittingen van ut Germelaand in Mill geweest. Dit alles vond plaats in de theaterzaal van Myllesweerd.

De presentatie was in handen van Jeroen van den Heuvel. De opening van de zittingen was prachtig om te zien. Alle Hoogheden van Carnaval 2017, werden op een waardige wijze voorgesteld aan het publiek, met als hoogtepunt uiteraard het jubilerende Jeugd Prinsenpaar van de Foekepot.

De muzikale begeleiding was in handen van Toeternietoe en Moi Zat die alle groepen en acts begeleidden met een mooie buutmars.

Stichting Carnaval Mill is in het rijke bezit van maar liefst 3 groepen dansmariekes, namelijk de Elfkes, de Germerinnekes en de Germills. Om beurten hebben de Germerinnekes en de Elfkes hun gardedansen opgevoerd. Deze waren enorm mooi om te zien. De uitvoeringen ervan waren in een heel hoog tempo. Ook de gardedans van de Germills en hun showdans, was zeker het aanzien dubbel en dwars waard. De kwaliteit was van een heel hoog gehalte.

De Bravro’s beten de spits af. Hun act vond plaats in diverse winkels, waar verschillende personen een bezoek brachten. Zelfs BN’ers. Bij de klachtenbalie werden de klanten op een vlotte manier geholpen, al was de oplossing niet altijd even hedendaags.

Een organisatie, WAD genaamd, bestond uit 3 dames die bingo avonden organiseerden. De prijzen waren niet meer geheel van deze tijd. Het leken wel kringloopprijzen. De hoofdprijs was een video, met Prins Marco in de hoofdrol, tijdens de schoolmusical.

Jut en Jul namen ons mee naar het Senioren Hobby Centrum. Het blijkt dat er de laatste tijd al veel nieuwe hobby’s bij zijn gekomen, zoals doktertje spelen, en kinderen maken. Uiteraard bestond het optreden van Jut en Jul ook uit prachtig uitgevoerde liedjes. De Elfde Millenaar van het jaar, is Hans Derks geworden. Hij is voorzitter van de jubilerende Foekepot en voor al zijn verdiensten hiervoor werd hij door Jut en Jul in de schijnwerpers gezet.

De volgende locatie was een gevangenis. Daar was een hele bende van Duk Zat actief. De beide bewaarders hadden niet zo heel veel in de smiezen. Er gebeurde van alles, tot heuse visitaties aan toe. Ook snapten de bewaarders maar niet, waar al die kruiwagens zand vandaan kwamen. Maar naar later bleek, hadden ze geen enkele gevangene meer om te bewaken. Hannibal Roefs had weer een heel stille rol.

De Bent zonder Vent nam het publiek mee naar: De Zorg van Holland. Het was hilarisch om te zien, hoe de mensen ’s ochtends hun ritueel van wassen, tanden poetsen en wc bezoek hadden. Dit onder toeziend oog van een strenge verpleegster. Ook hebben enkele dames van de Bent zonder Vent, Prins Marco verpleegd toen hij ziek was. Ze hebben natuurlijk ook een leuk stukje muziek ten gehore gebracht.

Hedekkes had een heuse Millse quiz met meerdere onderdelen, onder andere, Wie ben ik, en herken de stem. Mooie typetjes deden mee aan deze show. Verder hadden ze erg mooie slogans voor de Millse middenstand. Zelfs de toekomstige architectuur van de Toren van van Hout, kwam hier ter sprake. Er waren voldoende ideeën hiervoor.

De enige tonproater op het toneel was Keesje. Zijn kleding was heel mooi, en was in het blauw met rode haren. Hij kwam uit een gezin met 5 jongens en daar gebeurde altijd wel wat. Een van zijn broers was Sinterklaas en deze blijkt heel zuinig te zijn want hij knipt de staart van de hond af, om de deur zo snel mogelijk, bij koud weer, te kunnen sluiten. En dames let op, als iemand met je wil dansen, die lakschoentjes aan heeft.

Bij de seniorenzitting was er een tonproater meer namelijk Pietje de Grondwerker. Elk jaar weer heeft hij zo zijn weetjes over de dingen in Mill en dat kan hij op een mooie manier verwoorden met toch nog een beetje een tongval van over de Middenpeelweg.

De ex-prinsen namen ons terug in de tijd met een playback act met allemaal oude liedjes. Bij dit optreden gingen de handen goed op elkaar.

De laatste act kwam van Padoem Kwatssss. 6 jongens, waarvan een drummer en een presentator. Een heuse Giel Beelen, Roy Donders, prins Marinus en brandweerman Marco brachten menigeen flink aan het lachen met hun one-liners.

De afsluiter was een grande finale met alle deelnemers. De carnavalsschlager, als het Germelaand gaat feesten, werd door de groep Brabants Bont gezongen.

Voor veel mensen was de afterparty ook heel gezellig, en menigeen heeft daarna nog lekker gefeest.

Stichting Carnaval Mill kan zeer zeker terugkijken op een prachtige Pronkzitting, waarop ze trots kunnen zijn. Bij deze wil Stichting Carnaval Mill, de organisatie van deze avonden en middagen, en alle deelnemers heel hartelijk danken voor de mooie zittingen die ze in elkaar gezet hebben. Maar ook zeker het publiek willen ze bedanken voor hun aanwezigheid.

Als u nog meer wilt weten over Stichting Carnaval Mill, de DVD wilt bestellen of de sfeerfoto’s wilt zien, kijk dan op de website: www.germelaand.nl of volg ze op Facebook. Ook heeft de stichting een Instagram account. Ga hiervoor naar: www.instagram.com/stichtingcarnavalmill.