Nog een paar dagen... en dan barst het carnaval los! In het Klottenriek gaat het feest op vrijdag 24 februari beginnen met de jeugd van het Klottenriek.

Alle kinderen van basisschool De Klimop komen dan, in hun mooiste carnavalsoutfit, naar de Wilg. Samen met Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek en hun gevolg, gaan ze er een gezellige middag van maken.
’s Avonds zullen de hoogheden met hun gevolg ook aanwezig zijn, bij de jeugdsleuteloverdracht en het jeugdbal.
Ook dit jaar gaan de hoogheden weer bij mensen op bezoek, die door ziekte niet deel kunnen nemen aan de carnavalsactiviteiten. Bent u of kent u iemand, die een prinselijk bezoek op prijs stelt, dan kunt u dit doorgeven bij Marcel Fleuren. De hoogheden zullen dan op zaterdag langs komen met een kleine attentie.

Sleuteloverdracht

Op zaterdagavond 25 februari om 18.00 uur wordt de carnaval geopend met een Eucharistieviering.
Vervolgens vindt de sleuteloverdracht plaats in Myllesweerd in Mill. Dit jaar wordt de sleuteloverdracht georganiseerd door CV de Klotstèkers.
En dan zijn Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek, voor 4 dagen de  heersers en nemen ze de sleutel mee naar het Klottenriek.
Nu kan het echt van start met de ‘Aprés-ski-party’ bij Café–Zaal Amanshof, vanaf 21.30 uur tot in de late uurtjes. Gratis entree!

Optocht

Zondag 26 februari trekt vanaf 13.11 uur de carnavalsoptocht door het Klottenriek.
Al vele groepen en buurtschappen zijn druk bezig met de voorbereidingen…het beloofd weer een mooie optocht te worden. Later die middag zal de prijsuitreiking plaats vinden bij Amanshof.
Heb je nog een leuk, origineel of ludiek idee? En wil je alleen of met een groep mee doen? Geef dit dan snel door bij Heidi Willems.

Carnavalsmaandag; nieuw programma

We beginnen  met een gezellige seniorenlunch, met tonprater en muziek. Dit alles bij Café-Zaal Amanshof om 11.30 uur. Kaartjes voor deze seniorenlunch kosten € 8,50 en zijn te koop bij Café-Zaal Amanshof.
Op zondag sluit Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek de rij met de optocht...
Maar op maandag is het de beurt aan Jeugdprins Jur, Jeugdprinses Janne, Jeugdnar Kyan en hun gevolg, tijdens de kinderoptocht. Deze begint om 14.00 uur, met aansluitend het kinderbal bij Amanshof.
Het bekende koemelken op maandag is gebleven, wel in een vernieuwd jasje. Met om 17.00 uur het kind-ouder-koemelken. Kinderen kunnen dan samen met hun ouders gaan koemelken.
Vanaf 18.30 uur gaan we kijken wie dit jaar winnaar wordt van het koemelken en daarna een feestavond met dj tot in de late uurtjes!

Boerenbruiloft

Dinsdag... de laatste dag alweer van de carnaval.
Eerst gaan de hoogheden met hun gevolg mee feesten in de Wilg, tijdens de jeugdmiddag.
Daarna staat de boerenbruiloft op het programma. Herman en Gerdi Derks, zullen dan in het onecht aan elkaar verbonden worden. Wie de trouwerij gaat voltrekken, blijft nog een verrassing.
Na het eten van de boerenmoes met worst en de receptie, zal er nog doorgefeest worden...
Maar aan alles komt dan een einde…en om 00.00 uur zullen de hoogheden, de sleutel weer terug moeten geven.
Zover is het nog niet... we wensen dan ook alle Klotstèkers, en verder iedereen, een geweldig carnaval toe.
Want afsluitend met de lijfspreuk van Prins Kees: ‘Pluk de dag, vier carnaval met een lach! Alaaf! Alaaf! Alaaf!