Dat is te lezen op het grote doek dat boven de ingang van de Kameleon in Mill hangt. Rondom de carnavalsdagen is de school omgedoopt tot ‘De Noelemak’. De school heeft niet alleen zijn eigen carnavalslied, maar ook een eigen prins, prinses en een Raad van 12.

Het begon allemaal met de sollicitatie naar prins of prinses. Elk kind uit groep 7 en 8 mag op zijn eigen wijze solliciteren naar deze bijzondere functie. Een commissie van leerkrachten kiezen uit deze brieven / knutsels / filmpjes / aankondigingen 1 kind uit groep 7 en 1 kind uit groep 8 die samen de nieuwe heersers worden over de Noelemak.

De bekendmaking vond plaats op vrijdag 17 februari. Met een filmpje werd aan alle kinderen duidelijk gemaakt wie de nieuwe prins en prinses zouden zijn. Ook voor het prinsenpaar zelf is het op dat moment nog geheim... spannend dus! Dit jaar werd de sleutel door directeur José Martens overgedragen aan prins Mika en prinses Yarrona. Zij zwaaiden de scepter over de school en deden dat met volle overgave.

Samen met een leerkracht hebben zij een feestelijk programma opgesteld voor de week vooraf aan het carnavalsfeest. Zo hebben ze een proclamatie gemaakt en de groepen aan het knutselen gezet. Elke groep heeft zijn eigen optocht gemaakt en die werden aan elkaar verbonden. Traditiegetrouw mogen de kinderen een dag ‘raar’ voor de dag komen. Dit jaar was de opdracht: ‘We maken samen een regenboog!’. Met alle leerlingen en leerkrachten vormden zij woensdag op het schoolplein een grote mooie regenboog. Op donderdag mocht het prinsenpaar lunchen met de leerkrachten om vervolgens op vrijdag los te barsten in één groot feest!

De heersers over het Germelaand (Prins Marco II, prinses Marijke, jeugdprins Mike I, jeugdprinses Wies, Narrin Anouk, Boer Bas, Boerin Wendy, jongkers Thomas en Edo) en hun gevolg bezochten onze hoogheden tijdens dit spektakel. Alle hoogheden bij elkaar zorgden ervoor dat het een groots feest werd, dat werd afgesloten met gezellige, maar vooral knotsgekke spelletjes.

We sluiten af met de lijfspreuk van ons prinsenpaar: ‘Kom en feest met ons mee... Carnaval is oké!”

Prins Mika en prinses Yarrona... Bedankt!

Alaaf!