Een prachtige carnaval in Wilbertoord met Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek, dat was echt; ‘Pluk de dag, vier carnaval met een lach’.

Op vrijdagmiddag stond het schoolcarnaval en ’s avonds de jeugdsleuteloverdracht op het programma. De sleutel kon mee naar het Klottenriek en carnaval ging van start met het jeugdbal in de Wilg.

Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij de Klotstèkers in Aldenhorst, zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen gaan vieren.

’s Avonds werd de carnaval geopend met een mis en daarna weer naar Myllesweerd voor de sleuteloverdracht. Dit jaar georganiseerd door de Klotstèkers.

Meer samenwerken om ook jeugd en jongeren in de eigen gemeente te houden, was de gezamenlijke boodschap van de 4 prinsenparen. Men presenteerde zelfs een gezamenlijk logo, proclamatie en carnavalslied. 

Na het ontvangen van de sleutel, gingen alle hoogheden naar hun eigen dorp en kon carnaval 2017 los barsten.

Carnaval geht’s los

Op naar het Klottenriek... voor de après-ski-party, bij Amanshof. Volop gezelligheid, met veel ‘artiesten’ van eigen bodem.

Carnavalszondag trok de optocht door het Klottenriek. Met de koeien van het boerenpaar naar de kroeg en dan nog Gooise vrouwen die betast werden, wordt er wel eens een slippertje gemaakt. Tis nie niks, met buurman en buurman en zijn we toch weer blij dat ze er weer bij zijn, was de optocht toch zeker weer een schot in de roos! Buurtvereniging de Flierefluiters ging met de wisselbeker naar huis. We kunnen terugkijken op een geweldige optocht met vele deelnemers!

Op maandag zijn we gestart met een brunch, gezellige muziek en een tonprater. Aansluitend was de jeugdoptocht! Dit jaar stond ook weer het koemelken op het programma, in een vernieuwd jasje. De kinderen mochten samen met hun ouders gaan melken.
Later op de avond werd het koemelken voor de ‘gewone boeren’ gehouden. Boer Herman wou laten zien, hoe je moet melken en bracht een melkmachine mee en zo won hij dan, samen met zijn boerin Gerdi, de eerste prijs.

De laatste dag van carnaval... de Boerenbruiloft.
Het huwelijk van Boer Herman en Boerin Gerdi werd al ‘ingezegend’ met regen. Met de vrolijke noten van de Heigalmers en paard en wagen, reed het boerenpaar het Klottenriek binnen, naar Amanshof.
Dit jaar werd de trouwerij verricht door ‘Willy en Wilma’, van de sportverenigingen waar Herman en Gerdi trouwe supporters van zijn.
Na de trouwerij, was het tijd voor de boerenmoes met worst en volgde de receptie.
Met daarna een geweldig huwelijksfeest, waar volop gedanst werd!
En dan gaat het snel... om 11 over 11 was het weer tijd om het huwelijk te ontbinden.
Maar om 0.00 uur was ook voor Prins Kees, Prinses Leonie en Nar Niek de tijd aangebroken om de sleutel terug te geven, aan gemeenteraadslid Mark Janssen, onze eigen voorzitter.
Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht…dat is pas in november.
Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen. ‘Het was echt onvergetelijk, zoiets maak je nooit meer mee’ was dan ook een reactie van Prinses Leonie.

Voor vele foto’s van carnaval in het Klottenriek, kijk op www.wilbertoordonline.nl.

Het was een geweldig carnavalsjaar! We willen hiervoor alle Klotstèkers en Klotstèkerinnen bedanken, want zonder jullie was dit niet gelukt!