Carnavalsvereniging De Verkuskoppe uit Langenboom bestaat 55 jaar en tijdens het feestweekend van 13, 14 en 15 oktober werd er uitgebreid stilgestaan bij dit jubileum.

Gedurende een maandenlange voorbereiding hebben verschillende commissies hun uiterste best gedaan om een gevarieerd programma neer te zetten en dat is gelukt!

Op vrijdagavond 13 oktober werd er gestart met een Oktoberfest. Café D’n Bens was omgetoverd tot een ware Duitse bierhal inclusief de lange tafels en volle bierpullen. Aan de oproep om in lederhose of dirndl te komen werd massaal gehoor gegeven en de band Woenderbaar en DJ Der Willy brachten de stemming er goed in! Het was een echt Langenbooms feestje en een goed begin van het weekend.

Op zaterdagavond 14 oktober vond de jubileumreceptie plaats waarbij verschillende verenigingen uit de regio hun opwachting maakten. Na een gezamenlijke toast werd elke vereniging in de gelegenheid gesteld om door middel van een limerick CV de Verkuskoppe te feliciteren. Lakei Sander zag er samen met Prins Erik en Prinses Maidy op ludieke wijze op toe dat de dichterlijke kwaliteiten van de verschillende hoogheden optimaal tot hun recht kwamen. Na het officiële gedeelte barstte de afterparty met DJ Jack los en was de dansvloer tot de late uurtjes gevuld. Het was een gezellige avond en een goede opwarmer voor het nieuwe carnavalsseizoen!

Op zondagmiddag 15 oktober was iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt van harte uitgenodigd op de jubileumreünie. Verschillende oud-prinsenparen, oud-boerenparen, oud-dansmariekes en geïnteresseerden waren aanwezig om herinneringen op te halen. Hierbij werden ze geholpen door heel veel foto’s uit de oude doos. Een mini-pronkzitting met een gedicht, zang en dans vulde de middag. Wimke Kremers kroop als Jarige Jop in de ton en ook Jessie Hendriks alias De Bloasmuzikant zorgde wederom voor hilariteit.

De weergoden waren ons goed gezind dit weekend. Na afloop van de reünie werd er op het terras moe maar voldaan teruggekeken op drie geweldige dagen. Heel veel dank aan iedereen die op wat voor manier ook een bijdrage heeft geleverd aan dit 55-jarig jubileum van De Verkuskoppe. Op naar de volgende 11 jaar!

Ter ere van het 55-jarig jubileum heeft de krantencommissie een speciale editie van het Baggeblad uitgebracht. Deze speciale carnavalskrant staat vol met foto’s en verhalen over De Verkuskoppe en is in Langenboom aan huis verspreid. Er zijn nog enkele jubileumkranten te verkrijgen. Deze zijn af te halen bij Marleen Selten (Dorpsstraat 62a, 0486-431994) of bij Yvonne Toonen (Thomasweg 8, 0486-432234).