Zaterdag 13 januari, tijdens de 2e pronkzittingsavond, was het zover. Na weken in spanning te hebben gezeten, mocht het nieuwe boerenpaar van de Klotstèkers zich aan het publiek bekend maken.

Een boerenbruidspaar, wat het jubileumjaar op carnavalsdinsdag gaat ‘afsluiten’.
Tijdens de zoektocht, passeren vele namen de revue. Dit paar moet passen bij het jubileum.
Toen viel het oog op een boerenpaar, binnen de jubilerende buurtschap de Splitskanters.
Een stel, wat zich jaren heeft ingezet voor de jonge Klotjes.
‘Wij als boerenpaar? Daar moeten we toch nog eens goed over nadenken’, was de reactie Antoine en Anja, toen de boerencommissie hen de bewuste vraag had gesteld.
Na een avond bespreken wat ze te wachten stond, waren ze er eigenlijk wel uit. Een dag later, volgde het verlossende woord; Wij worden het boerenpaar van de Klotstèkers!
En daarom gaan Antoine en Anja van Gils, vanaf zaterdag 13 januari door het leven als;

Antoine van Ad en Jeanne van Gils van der Avoird
van de Heikrekels uut ‘t Peelleuterrijk
&
Anja van Marinus en Corrie Rutten van der Wijst
van de Splitskanters uut ‘t Klottenriek

Carnaval vieren, zit er vanuit thuis uit bij allebei in. Ze weten niet beter.
Sinds ze getrouwd zijn, hebben ze altijd mee gedaan met de optocht op carnavalszondag. Toen moesten ze naar een boerenbruiloft in Odiliapeel.
Ze hebben ook al een goed voorbeeld gehad, wat betreft de boerenbruiloft in het Klottenriek. De ouders van Anja, Marinus en Corrie, waren in 1996 boerenpaar.
Zelf is Anja ook nog jeugdprinses geweest.
Ook bij Antoine, stroomt er veel carnavalsbloed door de aderen, met zijn ouders, broer en één van zijn zussen, die prinsenpaar zijn geweest.
Vorig jaar zijn Antoine en Anja gestopt met de jeugdcommissie van de carnavalsvereniging. Negen jaar hebben ze hier vele werkzaamheden voor verricht.
Feestjes en gezelligheid is aan hun wel besteed, dus komt helemaal goed deze carnaval!
De boerenbruiloftcommissie heeft van te voren aanwijzingen gegeven.
Antoine en Anja waren wel genoemd… maar zeker is het pas, als ze daar echt achter het doek tevoorschijn komen.
Daarom bij deze nog even de aanwijzingen op een rijtje, met de uitleg;

  • ‘Dit boerenpaar hebben we allemaal in de hand gehad!’: Antoine en Anja beginnen allebei met een A. AA batterij heeft iedereen wel eens in de hand gehad.
  • ‘Zij zijn de eerste in de rij.’: De buurtschap de Splitskanters start bij Antoine en Anja.
  • ‘Dit boerenpaar heeft een levendige achtergrond’: Antoine en Anja zijn vaak actief op de achtergrond en niet op de voorgrond en hebben zij dus een levendige achtergrond.

Hierbij willen we iedereen uitnodigen voor de trouwerij op carnavalsdinsdag en de boerenkool met worst bij Café-Zaal Amanshof, met aansluitend de feestavond tot in de late uurtjes.
Wie dit jaar de trouwerij gaat voltrekken, is nog de vraag.
Kaarten voor het eten zijn zondag 28 januari te koop bij Café-Zaal Amanshof en kosten voor volwassenen € 9,50 en voor kinderen tot 12 jaar € 4,75.

Namens de boerenbruiloftcommissie, alvast een fijne carnavalstijd toegewenst en wie weet tot ziens op de boerenbruiloft.