Foto: Peter Cornelissen

Wilbertoord heeft de lat hoog liggen qua pronkzittingen. Al jaren op rij zijn de 4 zittingsavonden nagenoeg uitverkocht. En jaar na jaar weet carnavalsvereniging De Klotstekers een top programma op de bühne te brengen.

Dit jubileumjaar had de afscheid nemende Vorst Marcel voor het laatste jaar de presentatie in handen. Na de Proclamatie door prins Rob, prinses Sandra en narrin Nina stonden al snel de stoere rockers uit Amerika en de knappe meiden uit Brazilië op het podium. De jeugd van groep 8 was op wereldreis en lieten ons meegenieten. Onze Wilbertoordse Jut en Jul hadden de familie en vrienden van het prinselijke trio ingezet om de meningen over hen te polsen. Een erg leuk stuk waarin ook plaats was voor emotie tijdens het stukje over de Alp d’HuZes waar Prins Rob en Prinses Sandra zich dit jaar enorm voor inzetten.

De dansgarde heeft zich dit jaar weer van hun goede kant laten zien. Hun dansen waren mooi, snel en intensief. Ze lieten het podium niet heel! Dat konden de dokters van Medisch Centrum Wilbertoord niet repareren… Zij richten zich vooral op hun patiënten op het podium. En deze patiënten waren bijzonder.. .Maar hun hulpverleners waren zeker zo vreemd! Nee, in Wilbertoord kun je tijdens de carnaval beter niet ziek worden!

De Schoepers doen al jaren mee met telkens een ander soort stuk. Dit jaar hadden ze een prachtige moderne dans in zeer bijzondere pakjes. Kleur Bekennen was de titel van het nummer. Zoek het vooral eens op op YouTube!

Een mooie traditie in Wilbertoord is het meedoen van de vriendengroep van de Nar. De vriendinnen van Nina zijn zeker een belofte voor de toekomst. Met hun “all you need is Nina” wisten ze een prachtige parodie op All you need is Love te brengen. Het dameselftal van de Willy’s zijn hofleverancier dit jaar. Twee narrinnen en een prinses uit hun midden staan deze carnaval in de belangstelling. Om duidelijk te maken dat ze meer dan een feestelftal zijn, hadden ze een mooie film gemaakt over hoe intensief ze sporten!

Koen en Marion lieten als Barry en Babs zien hoe het leven van getrouwde koppels de laatste jaren veranderd is. Ze lieten op onnavolgbare wijze zien hoe 50 tinten grijs, familiebezoek en diëten de stellen van tegenwoordig in verwarring kan brengen. Een andere groep die al jaren meedoet is het Fuske. Dit jaar met sportief een eind op. En de titel geeft precies weer wat er op het toneel te zien was! Droge humor en taalgrapjes in een zeer sportief stuk.

Jan en Tom hadden na hun Neije Krant oudejaarsconference nog tijd genoeg over voor een prachtig stuk in Wilbertoord. Met heel veel topsketches uit eerdere optredens! Dit stuk was zo leuk dat ze dit hierna zelfs nog een paar keer in Mill op hebben mogen voeren! Twee andere artiesten uit de oudejaarsconference zijn Ronnie en Tonnie. In Wilbertoord staan ze al jaren met hun eigen show op het podium tijdens de pronkzittingen. Deze keer met humoristische kwats vanuit de bouwkeer. Flip en Flap sloten met hun vrienden de pronkzitting af. Zij wisten zeer treffend oud deelnemers te imiteren! Een aaneenschakeling van hoogtepunten met de veteranen van de Willy’s als prachtige verassingsact tot slot!

De deelnemers van de pronkzitting in Wilbertoord hebben de lat weer hoog gelegd voor volgend jaar!