Op 6 november 2018 vond op onze kazerne aan de Jochemsweg de jaarlijkse korpsavond plaats.

Tijdens de korpsavond blikken we terug op het afgelopen jaar, worden de jubilarissen gehuldigd en reiken we diploma┬┤s uit die het afgelopen jaar behaald zijn.

Naast oud-leden waren dit jaar namens de Gemeente Mill en Sint Hubert burgemeester Antoine Walraven en wethouder Erik van Daal aanwezig. Namens Brandweer Brabant-Noord mochten we onze regionale commandant Paul Verlaan verwelkomen.

We hebben dit jaar drie jubilarissen in het zonnetje gezet die samen over 105 jaar brandweerervaring beschikken. Respectievelijk waren Herman Gerrits 30 jaar, Jos de Groot 35 jaar en Wim Janssen 40 jaar brandweervrijwilliger. Dit mag voor alle drie gerust een prestatie van formaat genoemd worden. 40 jaar brandweervrijwilliger is bijzonder, omdat dit tot voor enkele jaren terug niet voorkwam. De minimum leeftijd was toen 18 jaar, de eindleeftijd 55 jaar zodat niet meer dan 37 dienstjaren mogelijk waren. Tegenwoordig is de maximum leeftijd vrij gelaten en kan een vrijwilliger tot aan zijn/haar pensioenleeftijd actief blijven. Voorwaarde is wel dat de jaarlijkse medische keuring en fysieke test met goed gevolg afgelegd worden.

Raymond Schakenraad ontving tijdens de korpsavond zijn diploma voor manschap A en Marco de Klein het diploma voor bevelvoerder. Enrico Kersten en Bert Logtens kregen het certificaat voor Oefenleider uitgereikt.

Om onze kennis en vaardigheden op peil te houden oefent post Mill elke dinsdagavond. Gedeeltelijk vinden deze oefeningen op de kazerne plaats maar we oefenen ook op locatie. Voor de oefeningen zijn we steeds op zoek naar bedrijven of instellingen die hun pand beschikbaar willen stellen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Enerzijds worden aan de brandweermensen afwisseling en uitdagingen geboden maar anderzijds kan een plaatselijke bekendheid van onze brandweermensen van groot belang zijn wanneer er werkelijk een incident plaats vindt. Een brand- of hulpverleningsoefening kan ook samen met de BHV organisatie worden gehouden. Naast bedrijfspanden zijn ook woningen die bv. tijdelijk leeg staan of op de nominatie staan voor sloop meestal prima geschikt.

Soms wordt gedacht dat een bedrijf aangesproken wordt wanneer tijdens een oefening bepaalde (brandpreventieve) zaken niet in orde zijn maar dat is een misverstand. Zaken op het gebied van risicobeheersing zijn geen verantwoordelijkheid van de repressieve organisatie en bovendien zijn alle vrijwilligers zich bewust van hun integriteit.

Hebt u voor ons vragen of suggesties, laat het ons weten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).