Het lijkt me handig als wij ook eens inhaken op de laatste hype in social media. De zogenaamde fitgirls en fitboys. Het perfecte lijf, met mooie spieren en geen grammetje vet teveel. Haalbaar voor iedereen, als je jezelf maar voor 200% inzet.

Daar denken wij als FitFabrique toch iets anders over. Dit ideaalbeeld is misschien haalbaar voor iedereen maar je hebt geen standaardmethode of een wonderpil om dit te doen. Ieder individu is anders, heeft andere werkomstandigheden, een andere thuissituatie en zijn of haar lichaam reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Dus het is maatwerk voor iedere persoon apart.

Crash diëten werkt niet, omdat je dan geen verandering aanbrengt in je levensstijl. Je houd je een tijdje aan de voorgeschreven menu’s en dan vallen er veel weer terug in het oude patroon, het zogenoemde jojo-effect. Puur en alleen omdat deze diëten voor geen enkel persoon vol te houden zijn. Je moet zelf leren denken, plannen en je ervan bewust worden wat je eet. Dat lukt natuurlijk niet als iemand je precies voorschotelt wat je op welk tijdstip moet eten. Hetzelfde met “goede voornemens”, deze duren doorgaans een maand. Zorg dat je altijd aan je gezondheid werkt en niet alleen in januari “omdat het toch wel eens tijd wordt”. Dus begin vandaag in plaats van weer te wachten totdat het nieuwe jaar begint!

Conclusie: Je zult er keihard voor moeten werken. Prioriteiten stellen, doelen maken en hulp accepteren van anderen. Gemiddeld duurt zo’n traject van een nieuwe levensstijl opbouwen ongeveer 9 maanden. 2 Maanden crashen, een wonderpil slikken of op een trilplaat gaan liggen werkt dus niet. Dus trek je sportbroek aan, stel een doel voor jezelf en zorg dat je de juiste mensen om je heen hebt om jou hierbij te helpen. Klein beginnen en rustig aan opbouwen, alleen dan zul je je doelen bereiken en zorgen dat je niet weer in oude gewoontes terugvalt. Zullen wij je helpen?

FitFabrique
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl