Onder het motto ‘jong ontmoet oud’ ging onze jeugdgemeenteraad in gesprek met deelnemers van het huiskamerproject in De Wester in Mill. Tussen de raadsleden en de ouderen ontstond een bijzonder gesprek.

Zo vroegen de ouderen wat het werk van een jeugdgemeenteraadslid inhoudt, welke hobby’s de kinderen hebben, of zij nog buiten spelen en of zij thuis nog klusjes moeten doen. De raadsleden waren vooral geïnteresseerd in hoe het vroeger ging zonder digitale hulpmiddelen. Daar kunnen ze zich moeilijk een voorstelling van maken. Ook niet van het feit dat ouderen vaak uit grote gezinnen komen. Omdat het prachtig weer was, hebben de raadsleden ook nog jeu de boules gespeeld buiten. Een bijzonder leuke middag die op 18 april, met de burgemeester, een vervolg kreeg bij Langenboom Zorg Centraal.

Muzikaal talent

Ook was ik aanwezig bij een optreden van het leerlingenorkest van de gezamenlijke harmonieën. In de loop van de dag hadden de leerlingen muziekstukken ingestudeerd die later in de middag aan een groot publiek werden gepresenteerd. Wat een muzikaal talent!

Hart in Actie

Onlangs sportte ik een avond mee bij Hart in Actie. Bij deze vereniging sporten mensen met hart- en longaandoeningen onder begeleiding van professionals. Het ging er nog best flink aan toe. In twee uur tijd heb ik meegedaan aan wandelvoetbal en volleybal. Een prima initiatief! Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen, maar zeker ook voor de doelgroep van Hart in Actie. In de pauze, tussen de twee sporten in, kreeg ik het eerste exemplaar uitgereikt van de brochure ‘Leefstijl is de dirigent van je leven’. Deze brochure maakt onderdeel uit van het ‘Gezond leven event’ dat Hart in Actie op 18 mei 2018 organiseert in het City Resort Mill. Wordt vervolgd in een volgende column.

Amicitia

Op zondag 14 april deed ik mee aan de wandeltocht van wandelvereniging Amicitia in het kader van hun 60-jarig jubileum. Een groot aantal deelnemers kon kiezen uit wandeltochten van 5 tot 50 kilometer langs de mooiste plekjes in onze gemeente. Chapeau voor deze goed georganiseerde dag en alle waardering voor deze bloeiende vereniging die op een positieve manier de wandelsport op de kaart zet! Een bijzonder woord van waardering voor voorzitter Walter van Erkelens, ‘mister Amicitia’, die al 60 jaar lang actief is binnen deze mooie vereniging.

Boer bewust

De wandeltocht kwam over het erf van de boerderij van Hans en Sonja Vermeulen en hun zoon Freek in Sint Hubert. Na een heerlijk ontbijtje mocht ik het bord ‘Boert Bewust’ onthullen. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Hans, Sonja en Freek doen dit onder-meer door hun boerderij open te stellen voor kinderen van het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs. Zij zijn gecertificeerd educatieboer. Kinderen kunnen zelf zien, voelen en beleven waar voedsel vandaan komt en hoe landbouwdieren worden gehouden. Naast het runnen van de boerderij zijn Hans en Sonja ook erg betrokken in het maatschappelijke- en verenigingsleven. Een prachtig initiatief en super leerzaam.