De afgelopen jaren zijn er steeds meer producten op de markt gekomen, zo ook in de supermarkten. We zien door de bomen het bos niet meer. 0% vet, 50% minder suiker. Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk, maar wat is nu daadwerkelijk de juiste of beste keuze?

In de maatschappij van tegenwoordig worden alle producten zo op de markt gebracht dat mensen het willen kopen, maar dit betekend lang niet altijd dat dit ook daadwerkelijk een verstandige keuze is. Het is logisch dat we niet meer weten wat wel en niet goed is, we hebben ook zo veel te kiezen! Als je aan je vader, moeder, opa of oma vraagt wat zij vroeger deden krijg je met zekerheid het antwoord: “Vroeger hadden we dat allemaal niet”. Vroeger aten mensen gewoon 3 maaltijden op een dag want meer hadden ze niet en niet nodig. Wij hebben dit gedrag onszelf aangeleerd en hebben zelf niet eens door hoe ernstig deze epidemie daadwerkelijk is.

Tegenwoordig eet men voornamelijk om een en dezelfde reden te veel. Het is O-VER-AL aanwezig. Je gaat tanken en kunt nog niet afrekenen voordat je eerst door allerlei lekkernijen aangestaard wordt, langs de snelweg zie je geen één restaurant wat geen fastfood producten verkoopt. Daarbij komt nog het eten voor de “gezelligheid” en je bent ook al gauw ongezellig als je een keer iets lekkers overslaat. Het hoort erbij. Een avondje met vriendinnen kletsen, even op de koffie gaan, alles wordt geassocieerd met eten. Mensen zullen verbaasd zijn als je op de koffie komt en er niet iets lekkers voor bij de koffie op tafel staat.

Onze tip is: ga terug naar de basis. Natuurlijke producten, net als vroeger. Geen pakjes en zakjes gebruiken voor maaltijden maar verse producten. Als je dan zo nodig iets “lekkers” op tafel wilt zetten maak het zelf, weet wat je erin stopt. Bewust wording is the key. Gooi je handen uit de mouwen en ga ermee aan de slag! Weet je niet goed waar je moet beginnen? Laat FitFabrique je helpen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

FitFabrique
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl