De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van Koningsdag, met bijbehorende lintjesregen, herdenking van oorlogsslachtoffers en bevrijding.

De dag voor Koningsdag staat heel Nederland in het teken van de zogenaamde lintjesregen. In onze gemeente werd op deze dag een persoon gedecoreerd. Een welverdiende Koninklijke onderscheiding voor Ed Derks uit Sint Hubert. Dit voor al het goede werk wat hij al sinds een groot aantal jaren doet voor Sint Hubert. Jarenlang was hij voorzitter van gemeenschapshuis De Jachthoorn en de laatste jaren is hij voorzitter en de grote initiator van de Zorgschakel uit Sint Hubert. Onder zijn voorzitterschap is deze Zorgschakel uitgegroeid tot de grootste zorg coöperatie in het Land van Cuijk. Een prestatie om trots op te zijn. Wel goed om te vermelden dat het afgelopen jaar wel in totaal vier Koninklijke onderscheidingen in Mill zijn uitgereikt.

76 jaar vrijgezel

Direct na Koningsdag kwam er bij ons een vraag van de heer Henk Jansen uit Langenboom binnen met de vraag of hij in aanmerking kan komen voor een Koninklijke onderscheiding vanwege het feit dat hij al 76 jaar vrijgezel is. Hij vindt dat een hele prestatie.
Henk is deelnemer aan de dagbesteding van Sociom. Helaas komt Henk niet in aanmerking voor de door hem gevraagde onderscheiding, maar het was voor de burgemeester en mij wel een reden on hem, samen met de andere deelnemers aan de dagbesteding, uit te nodigen voor een kopje koffie op het gemeentehuis. Tijdens dit bezoek werd Henk door de medewerkers van Sociom verrast met een “Sociom onderscheiding” voor zijn verdienste. Al met al een superleuk bezoek en initiatief.

Koningsdag

Op Koningsdag was ik traditiegetrouw aanwezig bij de opening van de Koningsdag door Stichting Kinderfeesten in Mill. Aansluitend daarop vond een bijeenkomst voor alle gedecoreerden uit onze gemeente plaats. Tijdens deze bijeenkomst gaf collega Jos van den Boogaard een interessante presentatie over het ontstaan van onze nationale vlag.

Herdenken en bevrijden

Ook de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei was wederom een indrukwekkend gebeuren. De Accaciahof leent zich uitstekend voor deze herdenking. Ondanks het slechte weer was er grote publieke belangstelling. Al met al een respectvol en waardig eerbetoon.

Op Bevrijdingsdag mocht ik de kunstroute in Sint Hubert openen. Dit jaar is het thema “Kunst voor en door Sint Hubert”. Langs een mooie route van circa 13 kilometer staan 33 kunstwerken opgesteld. Ik heb ondertussen al een deel van de route gefietst en het is zeer de moeite waard.

Gezond Leven Event

Tenslotte wil ik u het “Gezond Leven Event”, dat wordt georganiseerd door Hart in Actie in samenwerking met Ontdek Mill, onder uw aandacht brengen. Een event met zo’n beetje alles wat te maken heeft met gezonde leefstijl, gezonde voeding, bewegen en sport, voor jong en oud.
Dus kom allen op 18 mei naar het City Resort in Mill. Het event start om 11.00 uur.
Hou de lokale media in de gaten voor het programma en verdere informatie over dit event.