In de afgelopen jaren is er in de tandheelkundige wereld een digitale revolutie gaande. Technologische vernieuwingen vereenvoudigen de voorheen complexe behandelingen en brengen complexe en dure tandheelkundige zorg dichterbij onze patiënten.

Tandartsenpraktijk Grave loopt voorop in het gebruik van moderne digitale technieken in de dagelijkse praktijk, zowel voor eigen patiënten als voor verwijspatiënten uit de regio.

Een van de ontwikkelingen waar Tandartsenpraktijk Grave mee werkt is een 3D digitale intra-orale scanner en 3D printer. Deze hebben de workflow van het maken van een kroon in onze praktijk vereenvoudigd, voorspelbaarder en goedkoper gemaakt. Door een digitale scan van een afgebroken tand te maken, hoeft er geen afdruk meer gemaakt te worden (het ‘happen’ in de volksmond). Met de 3D scanner kan de tandarts binnen enkele minuten alle tanden en kiezen in de boven- en onderkaak scannen. De beelden worden naar een tandtechnisch laboratorium opgestuurd, waar er een digitaal ontwerp gemaakt wordt van de kroon en deze vervolgens 3D geprint wordt.

Naast reguliere behandelingen zoals controles, vullingen en gebitsreiniging, kunt u bij ons ook terecht voor een klikgebit of implantaten. Voorheen was de implantaatbehandeling een uitgebreide behandeling. De behandeling is gerevolutioneerd doordat er op basis van een 3D scan van de kaak een boormal kan worden geprint. Hiermee kan de tandarts heel precies het implantaat op de juiste plek in de kaak inbrengen. Voor de patiënt betekent dit dat de behandeling korter is, met minimale zwelling, pijn en ongemak achteraf. Daarnaast heeft het als voordeel dat er een 3D geprinte noodkroon op het implantaat geplaatst kan worden, wat vooral erg fijn is bij het vervangen van een afgebroken voortand. Zo gaat een patiënt nooit zonder tand naar huis.

Dit is wat de moderne techniek voor onze patiënten betekent, aldus de kaakchirurg-implantoloog dr. Tong Xi. Hij voert de implantaatbehandelingen uit in Grave en is verbonden aan het Radboudumc.

Samen met zijn collega tandartsen, mondhygiënisten en tandprotheticus worden de moderne digitale technieken gecombineerd met veel aandacht voor functie en esthetiek, waarbij de patiënt centraal staat. Daarnaast worden tandheelkundige behandelingen betaalbaar en voorspelbaar gemaakt. Heeft u vragen? Wilt u een intakeafspraak maken? Bezoek onze website www.tpgrave.nl; bellen kan natuurlijk ook (0486-473585).