Het afgelopen weekend was voor mij een druk, maar interessant en inspirerend weekend. Ik mocht aanwezig zijn bij drie mooie activiteiten. Het merendeel speelde zich buiten af, dus het was fijn dat het qua weer ook een prachtig weekend was.

Kindcentrum

Op vrijdagmiddag mocht ik aanwezig zijn bij het Lustrumfeest van het Kindcentrum in Mill. In dit Kindcentrum aan de Langenboomseweg vinden de basisscholen de Lens en de Kameleon, de GGD en kinderopvang Spring hun plek. Goed om te zien hoe alle partijen elkaar hebben gevonden in dit gebouw en op een goede manier met elkaar samenwerken en wonen. Ik memoreerde in mijn toespraak dat ik nog altijd trots ben als ik dit prachtige gebouw binnenloop en zie hoe tevreden de gebruikers zijn over hun ‘thuis’. Verder mocht ik die middag genieten van een voorstelling die de kinderen opvoerden met als thema klank en geluid. Erg mooi en knap dat deze voorstelling, onder begeleiding van ‘de klankenkaravaan’, in een hele korte tijd werd ingestudeerd. Alle kinderen, in de leeftijd van ongeveer 2 jaar tot 12 jaar deden aan deze voorstelling mee. Mijn complimenten!

10 jaar fysiotherapie Poos

Op zaterdagmiddag was ik aanwezig bij de open dag naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van fysiotherapie Poos in Sint Hubert. De eigenaar, Piet hein Poos, heeft in de afgelopen periode een bloeiende praktijk opgebouwd. Volgens cijfers van de branchevereniging zou er in een dorp met de schaal van Sint Hubert bestaansrecht zijn voor ruim 3 dagen fysiotherapie per week, dus omgerekend nog geen fulltime arbeidsplaats. Inmiddels biedt de praktijk werk aan bijna 3 fysiotherapeuten. De heer Poos heeft gemeend iets terug te moeten doen voor het dorp waarin zij werken. In samenspraak met ondermeer onze gemeente is op de wandelroute ‘Rondje Sint Hubert’ bij het trekpontje over de Lage Raam aan de Oude Hapsedijk een zitbank geplaats door Piet Hein Poos. Het bankje heeft de toepasselijke naam ‘Verpoosbankje’ gekregen. Een mooi gebaar van deze fysiotherapiepraktijk.

Duomarathon

Op zondag was het weer tijd voor de jaarlijkse Duomarathon, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag als vrijwilliger. Dit evenement, waarbij een fietser en hardloper in duo vorm de marathonafstand afleggen in onze mooie gemeente, trok dit jaar maar liefst het maximaal toegestane aantal van 500 deelnemers (250 duo’s). Het is een mooie combinatie van sport en ontspanning. Op de route konden de lopers en fietsers genieten van muziek en diverse hapjes en drankjes. Ook het weer werkte geweldig mee. Deze editie had een extra feestelijk tintje omdat dit evenement voor het vijfde jaar op rij werd georganiseerd. Complimenten voor de organisatie, die ervoor heeft gezorgd dat dit evenement in vijf jaar tijd een begrip is geworden. Niet alleen in onze gemeente, maar ondertussen bijna landelijk als je kijkt waar de deelnemers vandaan komen. Zo wordt onze gemeente weer op een positieve manier op de kaart gezet.

Informatieavond

Afgelopen maandag vond de informatieavond over de bestuurlijke toekomst plaats. Het was een constructieve avond met een enorme opkomst. Goed om te zien dat inwoners zo betrokken zijn bij onze gemeente.