Heeft u al eens een kijkje genomen op de website www.woneninmill.nl? Hier ziet u alle woningbouwprojecten die onze vier kerkdorpen in uitvoering zijn (of komen) in één oogopslag. En dat zijn er nogal wat!

U kunt over zo’n 20 projecten meer informatie vinden. Denk hierbij aan eerste schetsontwerpen of zelfs gedetailleerde bouwtekeningen, plattegronden en uitgebreide verkoopinformatie. Het is echt de moeite waard om deze website eens te bekijken, zeker wanneer u nu of in de toekomst op zoek bent naar een nieuwe woning in onze gemeente.

Straethof

Eén van de projecten die in uitvoering is, is het wooncomplex dat verrijst op de locatie van de voormalige basisschool de Straethof. Het nieuwe appartementengebouw, met 26 huurappartementen in twee- en drie bouwlagen, krijgt al steeds meer vorm. Het wordt een prachtig complex. En dat op een steenworp afstand van het Millse centrum.

Laatste fase Markt

In het Millse centrum wordt op dit moment hard gewerkt aan de afronding van de laatste bouwfase van het Maaslandblok. Vermoedelijk is eind dit jaar de hele nieuwbouw afgerond en kunnen de nieuwe huurders (bewoners en winkeliers) hun intrek gaan nemen. Een bijzondere mijlpaal waar we lang naar hebben uitgekeken.

Elders in het Millse centrumplan staan we juist nog aan de vooravond van de bouwactiviteiten. Op de locaties Woonhof en Vlaar (aan de Oranjeboomstraat) wordt namelijk samen met omwonenden en andere belangstellenden gewerkt aan de invulling van de bouwplannen op deze locatie. Het werkatelier en de bijeenkomsten die hiervoor (vlak voor de zomervakantie) samen met ontwikkelaar Mooiland hebben georganiseerd, waren ontzettend druk bezocht. Goed om te zien dat er zoveel bereidheid is om samen te werken en mee te denken over deze nieuwe bouwlocatie in onze gemeente.

Welkom op de open dag

Op het gebied van woningbouw is er dus volop ontwikkeling in onze gemeente. Mocht u hierover meer informatie willen, dan kunt u daarvoor (naast de genoemde website woneninmill.nl) bijvoorbeeld ook terecht tijdens de open dag die onze gemeente op zaterdag 26 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur organiseert. Op deze dag staan niet alleen onze woonspecialisten voor u klaar, u kunt ook terecht voor bijvoorbeeld alle informatie over het vergunningentraject. Daarnaast zijn er ook mooie voorbeelden te zien van duurzaam bouwen en andere energiebesparende initiatieven.

Alle afdelingen van onze gemeente gaan zich op zaterdag 26 oktober presenteren. Er is naast veel informatie ook van alles te zien en te beleven. Denk hierbij aan de spectaculaire demonstraties van brandweer en politie, het indrukwekkende wagenpark van onze buitendienst, de vele kinderactiviteiten en demo’s.

Ik hoop u zeker te ontmoeten die dag!

Wethouder Jos van den Boogaart