Een helaas veel gehoorde opmerking in onze praktijk van FysioSupport in Mill is: ‘Mijn rug is versleten, daar kan niets meer aan gedaan worden’. In sommige gevallen klopt dat, maar in de meeste gevallen niet.

Nee, we kunnen de ‘slijtage’ niet verbeteren. Maar we kunnen wel vaak de klachten (fors) verminderen. Enerzijds door specifieke mobilisaties/rekken van de wervelkolom en van andere gewrichten/spieren en anderzijds door trainen van de spieren zodat er minder belasting komt op de versleten wervels en gewrichten. We maken hier gebruik van diverse specifieke methodes zoals o.a. manuele therapie, Mc Kenzie therapie en de Mulligan methode.

Om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten en technieken hebben we regelmatig een oefenmiddag/avond waarbij we de kennis en vaardigheden delen. Zo weten we van elkaar hoe we behandelen en is iedereen bekend met de laatste inzichten.

Tevens zijn 2 (manueel) therapeuten aangesloten bij het Rug Netwerk Zuid Oost Nederland (RNZON). Om hier lid van te kunnen zijn, moet men, buiten het volgen van cursussen, extra inspanningen doen. Zo wordt er o.a. elk jaar 2x een scholingsavond georganiseerd, moet men de laatste literatuur lezen en behandelt men op een manier volgens de laatste inzichten. Verder is het noodzakelijk dat men vele rug patiënten behandelt om zo nog meer ervaring te krijgen.

De behandeling wordt vergoed door de aanvullende verzekering, en is afhankelijk of u deze heeft en hoe uitgebreid uw pakket is.

Bel voor meer informatie met FysioSupport in Mill via tel. 0485-470166.

Wilt u meer informatie over de RNZON, dan kunt u terecht op de website: www.RNZON.nl.