Het is heel erg jammer en ik zou het graag anders willen, maar ik heb echt geen tijd!

Van de mensen die stoppen met sporten verklaart twee derde dat dit komt door tijdsgebrek.
Dus je krijgt het niet voor elkaar om 4 uur in de week tijd vrij te maken om te werken aan eigen gezondheid of andere persoonlijke doelen.
Vreemd hoor, want uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2014 blijkt dat de Nederlander gemiddeld zon 30 uur vrij te besteden tijd in de week heeft.
Waaraan je die vrije tijd besteed is een keuze; maar kies wel slim voor nu en voor je toekomst.

Geen prioriteit

Als sporten achteraan staat in het lijstje van dingen die je kan doen, zul je er niet aan toekomen.
Wellicht een goed idee om eens stil te staan bij waarom je eigenlijk wilde sporten, wat je wilde bereiken en hoe belangrijk dit voor je is.

Taakverdeling in huis

Als je er echt niet uitkomt, kijk dan eens naar de taakverdeling in huis. Komt er heel veel op jouw schouders neer? Zijn er dingen waarbij je hulp zou kunnen vragen? Kleine taakjes in het huishouden, die de kinderen ook prima zelf kunnen doen? Wanneer je uitlegt aan de mensen om je heen hoe belangrijk het voor jou is om aan het sporten toe te komen, dan is de kans groot dat zij zich bereidwillig op zullen stellen om taken te delen.

Timemanagement

De bekende volle agenda. Amerikanen gebruiken de uitdrukking: Failing to plan is planning to fail. Als je geen planning maakt dan plan je de mislukking.
Fitness is voor veel mensen een sport die ze willen beoefenen, omdat de tijden dat je kunt sporten vrij te kiezen zijn. Maar als je de tijden dat je wilt sporten niet een plekje in je agenda geeft, dan zul je merken dat je agenda zich gemakkelijk vult met allerlei zaken en dat je op vrijdag er achter komt dat je helemaal niet aan het sporten bent toegekomen.
Kijk eens reëel en kritisch naar je tijdsindeling. Wel tijd voor Facebook, Instagram, Netflixen, appen etc. Als je dat optelt in een week inclusief je weekend dan kun je prima 1 a 2 uurtjes sporten. Loop de komende week zo maar eens door je privé agenda en beoordeel dan eens je uitleg aan jezelf dat je geen tijd hebt.
Kom anders eens langs bij FitFabrique in Mill voor een vrijblijvend informatiegesprek, dan gaan we samen eens kijken wanneer je tijd hebt om te sporten, wij denken graag met je mee.

Tot snel!

FitFabrique Mill
Houtzagerijstraat 19
5451 HZ Mill
www.fitfabrique.nl