Nog steeds is het coronavirus onze grootste zorg en bepalen de noodzakelijke maatregelen voor een groot gedeelte ons leven. Het is en blijft belangrijk dat we deze maatregelen blijven volgen.

We zijn op de goede weg maar moeten blijven volhouden om de eerste positieve signalen ook echt te behouden. Denk bij het opvolgen van de maatregelen aan elkaar en aan uzelf. En als wethouder Economische Zaken wil ik u ook vragen om te denken aan de lokale ondernemers. Koop en bestel bij hen. Zo steken we ook hen een hart onder de riem in deze moeilijke tijd.

Proef op Markt Mill

Naast het vele nieuws over de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus te bestrijden, gaan ook andere werkzaamheden nog door. Zo krijgen we bij de gemeente regelmatig reacties over het ‘buiten de vakken parkeren’ op het marktplein in Mill. Afgaande op die reacties zou de oorzaak liggen in de slechte zichtbaarheid van de parkeervakken. Bij het ontwerp is destijds gekozen voor vakken met een ander klinkermotief dan de rijstroken, de blauwe streep tussen de rijstroken en de rijen met parkeervakken en de grijze natuurstenen op de hoeken van de vakken. Hiervoor is toen gekozen omdat het plein niet alleen gebruikt zou gaan worden voor het parkeren van auto’s, maar ook voor de weekmarkt, kermis en andere passende evenementen. De parkeerplaats moet ook de functie van dorpsplein kunnen hebben. Echter, zeker bij nat weer, is het contrast tussen deze grijze natuurstenen en de roodbruine klinkers gering. Daarom zijn we gestart met een proef waarmee we zowel de zichtbaarheid van de vakken proberen te vergroten als ook het uiterlijk van ‘aantrekkelijk’ dorpsplein wordt behouden. De eerste rij parkeervakken aan de zijde van de Rabobank is daarom voorzien van een ronde RVS schijf midden op de natuurstenen. We zijn benieuwd naar reacties van de gebruikers. Zijn die positief, dan brengen we ze op het hele plein aan.

Werkzaamheden Vorleweg

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de reconstructie van de Vorleweg. De eerste twee fases zijn bijna afgerond. Het gaat hier over het gedeelte tussen de ingang van de tennisvereniging en de Parallelweg. Binnenkort zal dit gedeelte van de weg nog een keer tijdelijk dichtgaan omdat de toplaag wordt aangebracht. Dat kon niet eerder in verband met de wat koudere temperaturen die we hebben gehad. Inmiddels zijn we gestart met de werkzaamheden aan Fase 3, het laatste deel van de reconstructie aan de Vorleweg zelf. Als deze werkzaamheden zijn afgerond wordt begonnen met de laatste deel van het werk in de Domeinenstraat (fase 4 en 5). Als alles volgens planning verloopt, zijn alle fases begin juli 2020 afgerond en kunnen we allemaal weer gebruik maken van deze nieuwe weg. Natuurlijk zijn alle omwonenden gedetailleerder geïnformeerd over de gevolgen van de werkzaamheden. Heeft u vragen over de reconstructie, dan kunt u deze rechtstreeks aan de aannemer stellen. Gebr. Remmits via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..