De afgelopen tijd was een bijzondere tijd, een periode die de geschiedenisboeken ingaat. Niet een bijster mooi stukje geschiedenis als je het ons vraagt...

Iedereen heeft de afgelopen maanden op zijn/haar eigen manier ervaren, sommige mensen genoten van de lege agenda terwijl anderen zich ellendig voelden door eenzaamheid.

Waar de ene helft van Nederland het had over “maar een griepje” gaat de andere helft van Nederland stuk van verdriet door het verliezen van dierbaren. Voor iedereen die een dierbare verloren heeft, veel sterkte en kracht gewenst in deze moeilijke tijd.

Corona, een vijand zonder dat je hem ziet... heel apart... Hoe kan zoiets de wereld nou platleggen? Vol verbazing zijn wij aan de buis gekluisterd geweest... hoe is dit mogelijk?!

Wij als FitFabrique hebben, samen met vele andere bedrijven, deze periode als een turbulente en onzekere periode ervaren. De zondagavond van de persconferentie hakte erin als een bom, de sportschool dicht…?! Zegt meneer Rutte nou echt dat we dicht moeten?! En nu?! Met zijn allen de koppen bij elkaar gestoken en direct geschakeld naar een online gym.
Maandag werd de eerste online les gegeven, beetje onwennig en soms met haperende technologie... Maar... We did it! en dooooooor...

Volgende persconferentie, aiaiai, nog langer dicht. Welke opties hebben we nu? YES! We mogen buiten trainen, wat kunnen we doen? Personal training of kids training bij FitFabrique achter of voor het pand, perfect! Doen! En dooooooooor...

Nog een persconferentie, 1 september pas open?!?!? Dat meen je niet... de vloer zakte onder onze schoenen vandaan. Waarom pas 1 september was de vraag van velen. Door de aerosolen, de aerowatte…? Juist, die ja! Aha, en nu?! Outdoor trainen werd uitgebreid, het werd weer mogelijk om in groepjes buiten te trainen, mits we 1,5 meter extra afstand hielden... Ok doen we! We zagen veel tenten voorbijkomen, dus gaan we bellen... met wie? Uuuuuuh, de gemeente! Verbaasd waren we over de reacties van de verschillende gemeentes, waarom mag iedereen zijn eigen regels maken? Ok... deal with it en dooooooor...

De sportscholen waren het zat, waarom moeten we gesloten blijven tot 1 september? Waarom zijn er zoveel verschillende regels? De fitnessbranche kwam in opstand, met resultaat. De heropening werd vervroegd naar 1 juli, jihaaaaa! Lets go!

Het protocol kwam, veranderde, veranderde en veranderde nog een keer. Uiteindelijk werd het definitief op 30 juni.

De opening was daar, gelukkig! Eindelijk mogen we weer doen wat we het liefst doen, mensen gezonder en fitter maken!

Zoals je leest zijn er veel regels en veranderingen geweest de afgelopen periode. Alle last minute aanpassingen hebben het er niet gemakkelijker op gemaakt voor een grote groep ondernemers. Aan de andere kant, ga er maar aan staan als overheid, de verantwoording over een heel land en zijn inwoners is er nogal één van formaat.
Hebben ze juist gehandeld of niet? Deze wetenschap kunnen we alleen achteraf beantwoorden. Dat geldt ook voor ons als FitFabrique.

In onze ogen hebben we gedaan wat we konden, we hebben zo snel als ging geschakeld binnen de mogelijkheden die toegestaan werden.

Ondanks dat we gedaan hebben wat kon en mocht van de overheid hebben we ook veel vragen en opmerkingen gehad van onze leden. Gelukkig heel veel positieve reacties, super lief! Dank daar allemaal voor!
Helaas waren er ook een aantal mensen iets minder positief. Net als de overheid doe je het nooit voor iedereen goed, je doet enkel wat je kunt. We zijn blij om te zien dat bijna al onze topatleten op allerlei alternatieve manieren zijn blijven sporten.
Want... als we iets kunnen leren uit deze pandemie is het wel hoe kwetsbaar we zijn als mens en hoe belangrijk het is om goed voor onszelf en je naasten te zorgen!
Een gezonde leefstijl draagt bij aan een betere weerstand.

Zij die beweren dat sporten “DE” oplossing is om Corona te weren, slaan de plank mis. Sporten draagt bij aan een oplossing, net als gezond eten, voldoende rust en weinig stress.
Niet alleen voor Corona, ook voor andere ziektes en aandoeningen.
Dat wisten velen al, maar laat het asjeblieft een wijze les en goede waarschuwing zijn voor mensen die iets minder prioriteit hebben/hadden bij sporten, gezond eten, voldoende rust en ontspanning. Zorg goed voor jezelf mensen, belangrijk!

Wij zijn blij dat we weer kunnen doen waar wij het gelukkigst van worden, jullie trainen en fitter maken! Is de eerste (spreekwoordelijke) drempel je te hoog? Stuur een mailtje, wij helpen je graag!

Team FitFabrique Mill - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.fitfabrique.nl