Een x aantal jaren geleden was ik van mening dat stress net zo ongezond is dan roken. We weten allemaal dat roken ongezond is, echter hoe ongezond? Daar kwam ik achter tijdens een masterclass stoppen met roken voor hypnotherapeuten.

Ik kan je vertellen, ik ben me daar een hoedje geschrokken. In een sigaret zitten maar liefst 200 chemicaliën, 56 zware metalen, 36 soorten vergif.

Nicotine is dodelijkste vergif ter wereld. Inname van één theelepel pure nicotine is voldoende om ter plekke te sterven. Een kind tot 18 jaar sterft bij innamen van ¼ theelepel. Jaren is nicotine gebruikt als landbouwgif op een torretje na ging alles dood. Lang werd er gedacht dat er door regen en beregening het gif van de plant zou spoelen, echter toen dit 2014 onderzocht werd is dit vergif acuut verboden, er blijft 0.0003 microgram op het gewas zitten. Alle alarmbellen gingen rinkelen. Maar met roken inhaleer je het 1000voud naar binnen. Je lichaam gaat hard werken om deze troep en gif uit je lichaam te werken, het weet instinctief heel goed dat dit niet in je lichaam thuis hoort. Je kan dit vergelijken wanneer je iets eet wat niet goed is, dan moet je braken. Bij die eerste sigaret moet je hoesten en kuchen en word je ook zelfs ziek maar je negeert de signalen, dan zit er voor het lichaam nog maar één ding op dat is dus hard werken om de troep uit je lichaam te krijgen. Dit gebeurt dus via je poriën. Wat betekend dat als jij je geliefde of (klein)kind tegen je aan houdt dat deze uitgestoten giftige stoffen weer via hun poriën hun lichaam binnen gaat. Vaak wordt er gezegd dat men rookt om stress te vermijden... maar wat is hiervan waar… Nicotine is een chemische stimulator, na 2 trekken verhoogt het je hartslag wat een hevig stress gevoel geeft, daarna gaat je hartslag naar beneden en ervaar je een rust gevoel. De rust die je met roken denkt de ervaren is schijn, in werkelijkheid veroorzaakt het dus in de eerste plaats onrust en stress.

Zeg eens eerlijk, wil jij nog doorgaan met roken? Wil jij nog in je eigen verhaaltjes blijven geloven? Weet jij wanneer het beste moment is om te stoppen? Niet 1 januari, al helemaal niet volgend jaar oktober, het juiste moment van stoppen is NU! Mocht je hulp nodig hebben, kijk op www.hypnosechoicechangepower.nl.