Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Een klein deel is boven water en het overgrote deel is onder water. En dat stukje boven water is jouw bewustzijn. Want alles wat wij doen is slechts een klein percentage bewust, ongeveer 5%. En het overgrote deel, 95%, is onbewust.

Je friemelt onbewust aan je oor, of je zit onbewust met je benen of armen over elkaar, en dan hebben we het nog niet over de ademhaling. Je vaart met je bootje vanaf de ijsberg naar een bepaald doel wat je voor ogen hebt, daar heb je alle logica en redenen toe en je gebruikt daarvoor al je wilskracht want daar reageert je bewuste op. Je peddelt en je peddelt, maar op de een of andere manier wil jij wél die kant op, maar ervaar jij onderstroom, iets wil de andere kant op. En dat is jouw onbewuste, die snapt er helemaal niets van. Ze begrijpen elkaar niet. En die onderstroom, die 95%, ja die wint het wel. Nu weten we dat ons bewuste reageert op logica, reden en wilskracht, waar reageert jouw ónbewuste dan op? Jouw onbewuste reageert op basis van emoties en beelden.

Want als ik je meeneem naar het volgende, Je kijkt naar een emotionele film. Bewust weet jij heel goed, het zijn gewoon acteurs die hun scriptje oplezen. En toch op het moment dat het emotioneel wordt, biggelen de tranen over je wangen. Dat komt omdat jouw onbewuste puur en alleen reageert op beelden en die koppelt aan emoties. Beelden hebben invloed op onze emoties, emoties hebben weer invloed op onze beelden. Dat is de taal van je onbewuste. Of je kijkt naar een spannende film, dan hoor je dat geluidje aankomen en het schrikniveau gaat omhoog, maar op het moment dat het er is, schrik je toch.

Zo krachtig werkt het onbewuste. Dus jij kunt wel met die 5% constant opboksen tegen die 95%, maar 95% is vele malen sterker. Vandaar dat het slagingspercentage van een voorgenomen doel, slechts 5% is. Dus wat doen wij met hypnose, ik breng een nieuw beeld in jouw onbewuste en die beelden hebben invloed op je emoties, de emoties hebben invloed op de beelden en op dat moment denkt je onbewuste, aha had dat dan gezegd. De onderstroom verandert van richting en de weerstand is weg.

Marion Roelofs
www.hypnosechoicechangepower.nl