Kennen jullie de Amerikaanse succestrainer Tony Robbins? Vast wel! Een van zijn uitspraken is “De kwaliteit van je leven hangt af van de kwaliteit van de vragen die je aan jezelf stelt.” Wat bedoelt hij daarmee?

Vaak stellen we ons telkens weer de zelfde vragen, dan zal het je niet verbazen dat je dan ook telkens weer dezelfde antwoorden krijgt. En zo blijf je in een rondje draaien. Dan heb ik het over waarom vragen.

Waarom overkomt mij dit?
Waarom heb ik geen mooi figuur?
Waarom ben ik niet slimmer?

Van deze vragen word je nu niet echt blij, deze waarom vragen trekken je mee in een slachtofferrol. Met deze vragen zoek je de antwoorden buiten jezelf.
Nu vraag je je misschien af, ja leuk en aardig maar hoe moet ik het op een ander manier vragen, wat kan ik dan anders doen. Precies en dat zijn nu de juiste vragen. Huh?! Ja dat zijn de juiste vragen, de hoe wat en waar vragen. Hoe kan ik het op een andere manier doen? Wat kan ik anders doen? Waar kan ik de informatie vinden die ik nodig heb?

Dus nu de bovenstaande vragen nog een keer gesteld:
Wat maakt het dat mij telkens hetzelfde overkomt? Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?
Wat kan ik aan mijn figuur doen zodat ik me er beter uit vind zien?
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik me meer ontwikkel?

Je ziet het vast al, hoe, wat en waar vragen zorgen ervoor dat je je eigen verantwoording neemt, ze zetten je in je kracht. Met deze vragen word jij weer de leider van je eigen leven. En welke vragen je jezelf stelt, dat heb je zelf in de hand!

Marion Roelofs
www.hypnosechoicechangepower.nl