Ik ben bezig met de laatste loodjes voor het zomerreces. Ik kijk terug op een drukke periode. Niet alleen met de laatste loodjes voor onze gemeente, maar zeker ook met de voorbereiding voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk en uiteraard alle coronaperikelen. Na de zomervakantie zal de aandacht steeds meer gericht zijn op de nieuwe gemeente. Er is al veel werk verzet, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren om de deuren van de nieuwe gemeente in januari te kunnen openen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.

Ons IBN

Onlangs heb ik namens onze gemeente de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met IBN mogen tekenen. In deze overeenkomst wordt voor een lange periode de samenwerking tussen IBN en de deelnemende gemeenten vastgelegd. IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek, of begeleiding naar werk bij een andere organisatie. Zij doen dit op een sociale en innovatieve manier. In de eigen omgeving leveren zij producten en diensten waar je als bedrijf trots op mag zijn. Producten van hoge kwaliteit, zoals koffieapparaten, elektrische scooters en designlampen. Deze producten worden met passie en trots gemaakt door de medewerkers. Tevens levert IBN bij tal van bedrijven en instellingen dienstverlening op bijvoorbeeld facilitair gebied. Het bedrijf is een voorbeeld in Nederland hoe een sociaal werkbedrijf kan functioneren. Wij zijn, net als de mensen die er werken, trots op ‘ons IBN’.

Jeugdzorg

Deze week heb ik deelgenomen aan een online seminar over jeugdzorg. Wij willen als regio een verschuiving van dure, specialistische jeugdzorg zoveel als mogelijk terug naar zorg op maat in de directe woonomgeving van onze jongeren. Meer zorgverlening in de vertrouwde thuissituatie, of bijvoorbeeld een woonplek in een gezinsvervangend huis. Dit is uiteraard niet mogelijk voor alle jongeren die zorg nodig hebben. In dit seminar heb ik vooral geluisterd naar indrukwekkende en soms ook schrijnende verhalen van jongeren en hun begeleiders. Voor mij een reden te meer om me nog meer in te zetten om onze jongeren een fijne woon- en leefomgeving te kunnen bieden met het vooruitzicht op een goede toekomst.

Fijne vakantie

Niet alleen voor mij, maar voor velen van u begint binnenkort de zomervakantie. Een zomer waarin weer van alles mogelijk en we ook weer met vakantie kunnen gaan. Reizen naar het buitenland kan met verschillende coronarichtlijnen wel eens een ingewikkelde puzzel worden. Zorg er in ieder geval dat u goed voorbereidt op pad gaat. Met dat in het achterhoofd wens ik iedereen een fijne zomer en een prettige, welverdiende vakantie.