Hij was succesvol, talentvol, goede diploma’s maar toch was hij niet gelukkig. Hij twijfelde aan zijn kwaliteiten en vond zich dom ondanks hij heel vaak er door andere aan herinnert werd dat hij een hoog IQ had en al zoveel had bereikt. Ook was het een feit dat hij nu net dat laatste doel van promotie maar niet kon bereiken.

Wat was hier aan de hand? Op de basisschool werd hij door een andere leerling uitgescholden voor stom varken en dat is hij in zijn onderbewustzijn gaan geloven. Een kind van 1 tot 7 jaar is in een constante staat van de diepste hypnose en is dus heel gevoelig voor suggesties langzaam aan wordt die hypnose wat minder diep maar hypnose in het dagelijks leven blijft, dat is bijvoorbeeld te merken met reclame en advertenties waar we voor deze suggesties heel gevoelig kunnen zijn waardoor ondoordachte aankopen worden gedaan waarvan men later spijt heeft. Door deze constante staat van hypnose kan een onbewuste gaan geloven dat als een van de ouders overgewicht heeft dat jij als kind dit ook krijgt of dat je ergens niet goed genoeg of slim genoeg voor bent om iets te bereiken het je ook tegenhoudt om het te bereiken. Door deze onbewuste belemmerende overtuiging kan je ook juist omgekeerde eigenschappen ontwikkelen waardoor bv een zeer goede schrijver zichzelf maar matig vindt en een matige ondernemer zichzelf super succesvol vindt.

Uiteindelijk zijn we met deze persoon met hypnose aan de slag gegaan, of eigenlijk je wordt juist uit hypnose gehaald zodat de suggestie en overtuiging verdwijnt en een nieuwe handiger overtuiging wordt gecreëerd. Na een paar sessies voelde het heel anders en voelde hij zich zelfverzekerd. Een half jaar daarna krijg ik een mail waarin hij mij vertelde dat er veel was veranderd. Hij was zelfverzekerd, wist zichzelf te waarderen maar vooral dat laatste doel, die promotie had hij in zijn zak!

Worstel jij ook met belemmerende overtuiging en wil je dat graag verandert zien, kijk dan eens op mijn website en neem contact met me op zodat we kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

www.hypnosechoicechangepower.nl

Marion Roelofs