Zo’n jaar of tien geleden zat ik gezellig in de kroeg. Aan het uiteinde van de bar zat een ietwat oudere man. Ik zat hem een beetje te bestuderen en vroeg me af tegen wie hij aan het praten was. Mijn eigen invulling was met een oortje in dat hij een telefoongesprek aan het voeren was maar toch klopte er iets niet. Tot ik in de gaten kreeg dat hij een stevige conversatie had met zijn pilsje en van een stevige conversatie ging het over in een heuse ruzie!

Natuurlijk moeten wij lachen en vinden wij het vreemd als mensen hardop in zich zelf zitten te praten. Maar doen wij niet hetzelfde maar dan inwendig. De ene krijgt het hoofd niet één minuut stil en de ander kan dit stil krijgen als ze iets doen wat veel aandacht of inspanning vraagt. De ander kan af en toe zijn hoofd stil krijgen door mediatie, sporten of een hobby kortom bij ontspanning. Maar wat gebeurt er dan in je hoofd als je continu in gesprek bent met jezelf? Meestal zijn het onverwerkte dingen die zich herhalen. Gebeurtenissen die je moeilijk los kan laten of triggers van een gebeurtenis die impact op je heeft gehad maar waar je het bestaan niet meer van weet. Of dingen waarvan je vindt dat je ze bij nader inzien toch anders had kunnen doen. Een veroordeling naar jezelf even vergetend dat je altijd op het moment de juiste keuze maakt die voor de hand ligt. Dat je later zegt de volgende keer zou ik toch een andere keuze maken is oké maar op dat moment is het de juiste keuze geweest. Dan is de vraag, waar komt die veroordeling vandaan, wat ben je gaan geloven? Het antwoord zit in jouw onbewuste, dat is de plaats waar je het kan transformeren. Zodat jij uiteindelijk dingen een plekje kan geven en het jou met rust laat.

Wil je meer weten, neem een kijkje op mijn website www.hypnosechoicechangepower.nl en ben je geïnteresseerd vul dan het contactformulier in zodat we een vrijblijvend telefoongesprek kunnen plannen. Of volg mij op Facebook

Vriendelijke groetjes,
Marion Roelofs