Er zijn nogal wat mensen die vragen aan me komen stellen over het stukje dat ik geschreven heb, over wat Omega 3 allemaal doet en als dat zo belangrijk is waarom we er zo weinig van horen? Daar verbaas ik me ook over.

Ik heb het nu bij verschillende mensen geadviseerd als hun bloedwaardes niet goed waren en ik ben verbaasd over de verschillende, gelukkig allemaal positieve, effecten die het heeft, helpen afvallen, niet meer ’s nachts naar de wc hoeven om te plassen, obstipatie als sneeuw voor de zon verdwenen bij mijn 94 jarige moeder (die hier al last van heeft zolang ik haar ken, zelfs met laxantia!)… Collega’s die het aanbevelen horen ook zeer verschillende effecten terug van hun cliënten: in het algemeen fitter, mooiere huid, betere concentratie, minder down voelen…. Ongelofelijk dat dit van zo’n stofje komt toch? Waarom krijgt dit dan zo weinig aandacht? En waarom wordt er niet meteen even bij verteld waar je op moet letten als je het wilt kopen, want daar zit nogal verschil in….

U kunt in ieder geval zelf onderzoeken of de omega 3 in welke u geïnteresseerd bent een lage Totox (= totale oxidatiewaarde) heeft, hoe hoger, hoe minder de kwaliteit van de vetzuren, ik werk met een merk welke een Totox heeft variërend tussen de 4-6. Let ook op certificaten en keurmerken, hoge EPA (=eicosapentaenoic acid) en DHA (=docosahexaenoic acid) waarde (hoe meer hoe beter) en of de omega 3 is gebonden aan natuurlijke triglyceriden(=soort vet). Een heel makkelijk ander trucje is als u een capsule kapot maakt en hij ruikt naar vis…. of u heeft de omega 3 ingenomen en u moet een boertje laten en hij proeft naar vis…. Laat ‘m dan maar liggen.

Wat is Omega 3 eigenlijk? Omega-3 is de algemene term voor een groep verschillende vetzuren. Omega 3 heeft 2 hoofdbestanddelen: DHA en EPA. Enkele gezondheidsclaims zijn voor DHA: nodig voor goede werking hart, hersenen, visie / oogfunctie en normaliseren van de triglyceriden. EPA is een voorloper van neurotransmitters (=signaalstoffen tussen zenuwen) en een onderdeel van het ontstekingsproces. Samen normaliseren ze de bloeddruk bij veel mensen, in deze maatschappij geen overbodige luxe, maar dat kan natuurlijk ook met medicatie….

En eerlijk is eerlijk, als we als oermensen zouden leven dan zouden we het niet nodig hebben, we zouden dan regelmatig bewegen, meer met de natuur rusten en stress beleven en wat we naar binnen stoppen zou allemaal voeding zijn in plaats van vulling. Maar ook ik koop eten in de supermarkt, houd van zoet en vet en kijk tv, gelukkig wel alles met mate. Dus in compenseer, en ik compenseer met goede kwaliteit supplementen waaronder Omega 3 van een A merk, die ook andere supplementen heeft van zeer goede kwaliteit, want ik ben er inmiddels wel achter dat goedkopere merken met een chemische structuur aan supplementen niet makkelijk opneembaar is of waarvan de verhoudingen niet optimaal zijn en vulstoffen heeft waar ik niet echt blij van wordt. Dus beter een goede aankoop die iets doet dan goedkope zooi die mijn lichaam alleen maar extra belast.

Meer uitleg over Omega 3 en andere supplementen is er op 22 November in “de Wis” in Langenboom om 19.30 uur, die mag doorgaan ondanks de verscherpte Corona maatregelen, maar nu is reserveren nog belangrijker. Er zijn 2 collega’s die de voorlichting komen geven en die er al langer mee werken dan ik. De kosten zijn €10,00, inclusief consumptie en de mogelijkheid om te proeven.

Gabby Knops
06-28 69 22 45
www.Leefstijlcoachgabby.nl