Ik krijg veel leuke reacties op de stukjes die ik schrijf en ook heel veel vragen. Ik merk dat veel mensen het gevoel hebben dat lekker en gezond niet samen gaan. Dit is echt een misverstand hoor. Er zijn zoveel lekkere, gezonde, eenvoudige recepten dat we voedend en heerlijk kunnen eten.

Dat pakjes en zakjes niet gezond zijn hebben de meesten wel door, maar wat zijn dan de alternatieven, en wordt eten dan niet te duur? Kan je dan wel afwisselen? Lusten de kinderen (of manlief) het dan ook nog wel? Want nu gaan er geluiden dat melk niet gezond is, hoe kan dat nou, we zijn er (bijna) allemaal mee groot gebracht. Is toch goed voor je botten? En hoezo minder brood, wat moet ik dan meenemen naar school of werk? En wat gebeurt er als ik het toch blijf eten?

Vraagje, als je een wit broodje smeert met roomboter en kaas, wat is dan het ongezondst? Wat het ongezondst is hangt van u af, m.n. uw darmen en is dus heel persoonlijk, het gezondste is wel duidelijk: dat is de roomboter. En vele zullen nu verbaasd zijn denk ik.

Ik wil graag een uitdaging met u aangaan. Ik ga kook-workshops begeleiden. In kleine groepjes, met maximaal 8 deelnemers wil ik verschillende lunches samen met u klaarmaken. Met verschillende onderwerpen zoals “feestelijk”, “makkelijk”, ”kids” en “buitenlands”. Alle ingrediënten zijn biologisch, vers en vegetarisch. Eerst is er een woordje van uitleg, over de ingrediënten, waarop te letten bij het doen van boodschappen en hoe te bewaren, per slot van rekening gaan we niet iedere dag opnieuw boodschappen doen, althans ik niet. We gaan dan samen aan de slag om deze recepten klaar te maken, op te dienen en natuurlijk ook gezamenlijk lekker op te eten. Natuurlijk krijgen de deelnemers alle recepten mee naar huis en dan hoop ik dat mensen met een voldaan en letterlijk en figuurlijk gevuld gevoel weer naar huis gaan. De bedoeling is dat u dan met meer zelfvertrouwen aan het kokkerellen slaat, met voeding in uw achterhoofd en niet vulling, durft te experimenteren, weer kunt genieten van boodschappen doen, eten bereiden en het daarna, liefst in goed gezelschap, op te eten. GSM aan de kant en aandacht voor elkaar en het eten, want daarmee voeden we ons dierbare lijf en sociale contacten.

Ik wacht even 14 januari (volgende persconferentie) af om een planning te maken, in principe gaan er op verschillende werkdagen workshops plaatsvinden, wel kunt u nu alvast reserveren.

1 kookworkshop kost €45,00, dit is inclusief uitleg, kokkerellen, eten en drinken en uiteraard de recepten.

We starten telkens om 10:30 en eindigen 13:30 en vindt plaats in “De Wis” in Langenboom.

Gabby Knops
06-28 69 22 45
www.Leefstijlcoachgabby.nl