Aan een nieuwe baan beginnen is vooral heel veel kennismaken. Gelukkig ben ik na twee maanden al een eindje op weg. In de gemeentelijke organisatie begin ik behoorlijk m’n weg te vinden.

Ik had gesprekken met de zeven wethouders, bezocht de vijf gemeentewerven, maak momenteel kennis met de 23 ambtelijke teams en ben gestart met individuele ontmoetingen met de 37 leden van de gemeenteraad. Dit alles levert me een schat aan informatie en nieuwe kennis op over het Land van Cuijk. 

En het wordt nog leuker, want in mei start Route 33: mijn bezoekjes aan de 33 kernen van onze gemeente. Van Maashees tot Grave en van Langenboom tot Groeningen en alles ertussenin. Ik verheug me daar enorm op. Vooral ook omdat het programma voor m’n bezoekjes nog niet vastligt. Want dat bepaalt u. Graag hoor ik van u met welke inwoner ik moet kennismaken, naar welke organisatie of vereniging ik moet gaan of welke plek ik echt moet zien.

De vergelijking met Route 66 is snel gemaakt. U weet wel, die 4000 km lange legendarische weg dwars door Amerika. Deze autoweg doorkruist acht verschillende staten, talloze landschappen en leert je als toerist het echte Amerika kennen. Het rijden van de route levert altijd avontuur op. Dat verwacht ik ook op mijn eigen roadtrip door het Land van Cuijk, die tot en met november van dit jaar duurt. Zeven maanden lang op gezette tijden erop uit om m’n eigen gemeente nog beter te leren kennen, wat een heerlijk vooruitzicht. Ik hoop op leuke ontmoetingen, verrassende verhalen, prikkelende plekken en inspirerende inzichten. Graag tot ziens op mijn eigen Route 33!

Burgemeester Marieke Moorman