Eigenlijk is het een raar fenomeen: zomervakantie. Vooral de aanloop er naar toe. De vakantie dringt zich al weken van tevoren op, als ware het een fatale deadline. In allerlei werkoverleggen hoor ik: ‘Dat moet nog af zijn voor de zomervakantie’.

Als dat dat onverhoopt niet lukt, is de vlucht naar voren snel gemaakt: ‘We tillen het over de zomervakantie heen’. Alsof er in de tussenperiode, als veel mensen niet op hun werk zijn, helemaal niets gebeurt. Gelukkig draait het leven gewoon door, alleen op een lager pitje. 

Onze gemeenteraad deed vrolijk mee aan het fenomeen van de zomervakantie-eindsprint. We hadden maar liefst twee lange en volle raadsvergaderingen in een week tijd. Waarbij de laatste om 14 uur begon en om 23 uur eindigde. Dat is gelukkig meer uitzondering dan gewoonte. Die laatste vergadering ging over de Kadernota, waarin raadsleden de kaders meegeven aan het college van Burgemeester en Wethouders voor de begroting van de komende jaren. Daar moesten we terecht even goed de tijd voor nemen. Sinds vorige week zijn de raadsleden met vakantie. Of beter gezegd: ‘reces’, zoals dat in politieke kringen deftig heet. 

Binnenkort neem ik zelf ook een tijdje vakantie. Even rustig bijkomen van een half jaar uw burgemeester zijn, de eerste indrukken, intensieve kennismakingen en mooie ervaringen in de gemeente Land van Cuijk. Ik kijk er met een goed gevoel op terug. En bij terugkomst pak ik de draad van kennismaken met plezier weer op. Er is nog heel veel te ontdekken.

Voor nu wens ik u een ontspannen zomer(vakantie). Ik hoop dat u lekker tot rust komt. Wellicht in het buitenland, dichterbij of gewoon in uw eigen huis of tuin. Hoe dan ook: veel plezier!

Burgemeester Marieke Moorman