De schouwburg in Cuijk is een plek van ontmoeting. Ook wij komen hier 24 september bij elkaar om ons landelijk gebied nog beter en mooier te maken. ‘We’, dat zijn de Land van Cuijkse Milieuvereniging, ZLTO en gemeente. Want we willen het samen doen met iedereen die ons landelijk gebied een warm hart toedraagt.

Landbouw en natuur hand in hand. Dat kan dus echt. We zeggen niet voor niets: in Land van Cuijk staan we niet tegenover, maar naast elkaar. En het blijft zeker niet alleen bij zeggen: we doen het. 

Als wethouder Landbouw werk ik samen met wethouder Natuur, Antoinette Maas. We maken samen de visie voor het landelijk gebied. Want zijn trots op ons (groot!) landelijk gebied, op onze boeren en onze natuur. Maar we staan ook voor enorme uitdagingen voor een zo goed mogelijke balans in het landelijk gebied. Zoals de eisen, behoeften en wensen op het gebied van landbouw, natuur, energie, woningbouw. 

Op een gezamenlijk symposium komen we voor de eerste keer op deze manier bij elkaar om dat op de beste manier te kunnen doen. Ook willen we delen wat er al gebeurt. Elkaar enthousiast maken met alle positieve energie, innovatie en samenwerking die er al is. 

En stiekem ook een beetje laten zien aan de rest van Nederland, dat het heel goed samen kan, landbouw en natuur. Wat ons betreft is dit zelfs de enige manier. Zulke grote uitdagingen krijg je niet gefikst als je vooral druk bent met elkaar vliegen afvangen.

Denk mee. Praat mee. Doe mee!

Save the date! De avond van 24 september in de schouwburg in Cuijk. Het programma volgt nog, met onder andere inspirerende sprekers,  spraakmakende initiatieven, topkoks met lokale producten en nog veel meer. Dus op naar de schouwburg!

Wethouder Mark Janssen van Gaal